ülkemizde 60 ve 80 dönemleri arasında sık sık duyduğumuz kelime. bazı karanlık odakların kurduğu tezgahlarda sahte cemaat ve tarik liderlerinin ülkenin laikliğine karşı oldukları türk toplumuna empoze edilmiştir ve bu sayede darbelerede zemin hazırlanmıştır.
gelenekçi bir yapıya sahip olan şahısların inandığı geçmişe dönme tezi... Buna inanan şahıslara "mürteci" denir. Türkiye'de genellikle islâmcılar'ın irticaî faaliyette bulunduğu gibi bir saçma kanı vardır ve her daim mürteci yaftası yemişlerdir. oysa ki islâmcıların geçmişe dair dönmek istedikleri tek nokta ahlaki normları en üst seviyede temsil eden ve adaletin tesis edildiği bir toplum yapısıdır ve islamcılığın temel çıkış noktası da bu ahlaki modelin yalnız şeriat ile gelebileceği tezidir. islamda da yeri olan "anlayışı yenilemek" düsturu göz önüne alındığında herhangi bir müslümanın gerici olması zaten düşünülemez; ama şahıs yobazsa "mürteci" yaftası yemeyi haketmiştir elbette.
laik kesimin "hastalıklı" taraftarlarının pek bi severek kullandığı, karşı tarafı ikinci sınıflaştırmak için toplum mühendislerinin ürettiği, 20. yüzyılda işe yarayan ama artak komedi dizilerine konu olacak tanımlamadır, candır.
irtica kelime anlamı olarak geriye gitmek olan bir sözdür.
fakat irtica " delalet " gibi bir söz olduğu için insanların ön yargılarına kapılakalmış sıkışmış bir sözdür.
delalet dendiğinde genelde insanlar kötüye işaret sanarlar halbuki delalet işarettir ne iyi ne kötü, arada sırada iyiye delalet diye de duyulur.
yani bu kelime kötü olarak mimlenmiştir nerde ise, irtica gibi.
irtica geriye gitmektir ama, öyle teknolojik olarak vesaire değildir, hayat kurtarır irtica.
siktiğimin bir kaç postmodern ibnesi anlaması açısından yeni çağdan örnek veriyorum.
mesela eskiden su şişeleri cam idi, ve sağlıklı idi, üretimi bol olduğundan ucuzduda, şimdi 1 lt cam şişe su 3 tl, fakat 10 lt pet şişe su, 2,5 tl.
yani bu şu demek şişe su şimdi pet şişe suyun 10 katı nerde ise, fakat bu pet şişe'de değer (5) bile olsa 2 saat içinde bakteri üretimine başlıyor ve su artık su olmaktan çıkıyor.
şimdi burada bir irtica olsa ve geriye dönüş olsa tüm pet şişeler kalksa ve eskisi gibi biz sağlıklı su içsek ? bu kötümdür ? hayır aksine hayat bile kurtarır.
eskisi gibi tambuğday ekmeğiçıksa fırınlardan geriye dönülse ve bu beyaz ölümü yemesek yemek zorunda kalmasak bu kötü müdür ?
hatta edep ve haya yönünden bile eskisi gibi olsak bu kötü müdür ?
bayramlar seyranlar bile farklılaştığı için eski havaları yok eski samimiyetini bilen bilir o günler gibi olsak kötü müdür ?
irtica demek değildir, teknolojiyi yok et, olan imkanları es geç, odundan evlerde yaşa. irtica demek geriye dönmektir, bazen hayat kurtarır bazı yönden bazen hayat batırır.
o yüzden irticayı ne maksatla kullandığınıza ve uyguladığınıza bağlıdır değeri. *
herkesin dilinde olan kavram.. Biz medeniyet olarak, islam medeniyetini istiyoruz.. Teknolojik olark ve modern bir yaşam olarak geriye dönmek gibi bir talebimiz yok.. buna irtica diyorsak, irtica davamızın gereği olur.. Ki irtica olarak bu kastediliyor müslümanlar..
var olan ve türkiye'nin geleceğini tehdit eden en büyük düşman. pkk terörü bile bunun yanında hava civa kalır. en büyük tehlike bu ve iç savaş tehlikesi var. benden söylemesi.
Türkiye için en tehlikeli terör unsuru irticadır! Din ile bir yere gelmiş, ilerlemiş, refaha kavuşmuş tek bir ülke dahi yokken irticacıların kafası şiddetle ezilmelidir! Kendilerinin bile inanmadığı Demokrasi, özgürlük falan bunlar için geçerli değerler değildir!