iri meyve görünce ona hormonu basmışlar demek

entry1 galeri0
    ?.
  1. şimdi, yüzeysellik bir toplumun genlerine yerleşmeyiversin. söylüyoruz bunu. ifadelerken de çeşit özelliklerini, iklimsel farklılıkları, sulamayı vs. yi es geçerek yakıştırıyoruz direk. peki şu hormon nedir ondan kastedilen acep ne kısımlarına pek kafa yormuyoruz efendim. kasıt, gibberellic asit/dölleyiciler vs ise hani bir parça boynum kıldan ince diyerek çekileceğim yerime. genelde ilaçlamaların ve gübrelerin yüksek doz kullanımı bu maksatla irdeleniyor. bu hormon vs. değildir, bilinçsiz üreticiliktir. ve farklı frekanslardır şüphesiz.
    an itibariyle elimde bir paket domates tohumu var yıllardır dikilen. ismi joker! meyvesinin biri, 300-400 gram gelir, çeşidin özelliği böyledir geçci bir türdür. ve türkiye'nin birççok yerinde yaylalarda vs. dikilir sürekli. lezzetli de bir çeşittir. fakat büyüktür şimdi ben satıcı olsam bunu pazara sunsam bana da hormonlu domates satıyor diyecekler. bilmeden, araştırmadan. bu işler böyle dönüyor maalesef. sanki sanal bir aygıt var hormon adıyla basıp duruyorlar domatese. bu kadar yüzeyselliğe pes demekteyim kendimce.
    uzun toparlama editi: söylediğim üzere dozunda kullanılmayan ilaçlar vs. ayrıdır. yahut şey var dikkat edilmesi gereken. son ilaçlama ile hasat arasındaki süre! kritik bu. her ilaçta yazar. mesela 5 yazıyor, ilaçlamadan 5 gün sonra toplayıp satışa sunulabilir veya tüketilebilir manasında. eğer sen 5 gün sonra absorbe olacak ilaçlı mahlülü 1 gün sonra toplarsan bu bilinçsiz üretim ve çiftçilik olur. ama hormonlu üretim olmaz. ha bir de dipnot verelim. açık saha ürünlerinden çok kapalı alanlarda, seralarda çok kullanılır dölleyiciler. amaç, ürünü mevsiminden önce sunmaktır. asıl bu ürünlere dikkat edilmelidir.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük