Bugün 'ııyyyy iran' dedikleri ülke, geçen sene ingiliz askerlerini 1 hafta boyunca esir tutmuş ve zar zor geri vermiştir. Hadi Türkiye bir tane ingiliz askerini esir tutmaya kalksın bak bakalım noluyor. Ne yazık ki Türk askerlerinin kafasına çuval geçiriliyor ama canım ülkem bu durum karşısın da aciz kalıyor. Iran dediğimiz ülke de, Amerika'ya bile kafa tutuyor. Türkiye ise bush'un bir sözüyle Irak'tan koşa koşa geri dönüyor.
Şimdi iran mı geride? iran'da başlayan ne? Kim diplomasiyi daha iyi kullanıyor? Türkiye nerede?
e be kardeşim iran'da ne başlamış, nasıl başlamış? buradan çıkarmamız gereken sonuç nedir? falan filan biraz da fişman...
gelin bunların hepsini bir kenara atalım ve biz anladığımız şey üzerine bir iki soru soralım.
- başlayan şey dini rejimse iranı bu rejimi uygulamaya getiren süreçler nelerdir.
- iranda bu rejim nasıl ve kimlerle getirilmiştir.
- iranda varolan bugün ki rejim ilk getirildiği anda halkın yüzde kaçından destek görmüştür ve hangi görüşteki insanlardan destek görmüştür.
bunların cevabını araştırıp bulun, araştırmaya meraklı arkadaşlar için bu lafım yoksa gazete haberlerinden dolduruşa gelen veya birandın bağıra çağıra sunduğu abuk subuk haberleri mutlak doğru kabul eden arkadaşlar için değil. ondan sonra oturalım ve konuşalım iran'da da böyle mi başlamış? yoksa...
son dönemlerde sıkça duymama rağmen anlam veremediğim cümle. iran neye başlamış, biz neye başlıyoruz, iran da mı sigara vb kötü alışkanlıklara böyle başlamıştı ya da iran böyle başlayınca biz de mi böyle başlamış sayıldık anlamadım. birand?
hiç bir şey yapamazlar,türkiyenin eski günlerine dönmesi yakındır(ilk cumhuriyet yılları),şöyle ki ekonomi hiç patlamadığı şelilde patlıycak 1-2 yıl içinde bu işlerden biraz anlayan bile bunu görür.sonrasında iran modası akp ile beraber tozlu raflarına karışcak tarihin. tayyip ve ailesi özel uçakları ile amerikaya kaçarken,son bir el sallayacaklar..ee her şeyin bir sonu var demişler..bu derse ihtiyacımız varmış.sayelerinde sıradan oturmuş bir kavram olan atatürkcülükte tekrar trend oldu,herşey yoluna girer.yani iran da da öyle başlamıştı ama türkiyede öyle bitmez.
aydın doğan'ın yavaş yavaş bazı şeylerin değiştiğinin farkına vardığını gösteren hadisedir. ha hürriyet koca gazete bir tane böyle haber yapar. gazetenin kalan bölümü akp'Nin olmayan icraatlarını över. ne anladım o işten ben.
Benim de yavaş yavaş korkmaya başladığım hadisedir. KEza iran'ın krallık dönemiyle şimdiki şeriat rejimi arasında dağlardan öte fark vardır. VE şeriat adım adım gelmiştir. Şimdi bizde de türbanla başladı mı acaba diye düşünmeden edemiyor insan.