her ne kadar ismi duyulduğunda çimento, kolon, kirişten başka bir şey akla getirmesede esas itibarı ile tüm ilimlerin kaynağıdır. bütün mühendislikler de dolayısıyla kendisinden türemiştir.**ingilizcesi civil engineering dir ve çok manidardır. literally* sivil mühendislik demektir. yani insanlara yönelik, halk için yapılan mühendisliktir.
yıllar önce karizması yüksek, doktordan bile fazla maası olan meslektir. her üniversitenin yılda ortalama 90 mezun vermesiyle karizması epeyce düşmüştür doğal olarak. mimarlar bu meslek grubunu pek sevmez daha çok para kazandıkları için.
bu bölümün çok saygın olduğu üniversiteler de vardır şüphesiz lakin vasat bir üniversitenin adı geçen bölümündeyseniz harç karıp, sıva yapmak zorunda kalabilirsiniz. *
ingilizcesi civil engineering olan meslek. civil engineering aslında medeniyet mühendisi anlamındadır. bunun sebebi inşaat mühendislerinin iş sahası tüm alt ve üst yapılar olduğu için bir ülkenin medeniyet seviyesinin gelişmesinde önemli rol oynar.
okumanın cok zor olmadıgı mühendislik bölümü.
okurkenerkeklerin abaza sanıldıgı fakat hemen hemen herkesin kız arkadasının oldugu, can sıkıntısından derslerde her erkege kac gram kız düsüyor, her erkege kac santim düsüyor hesapları yapılan, kolayca halısahaya adam bulunabilen, ingilizceden tam olarak çevrilince medeniyet mühendisliği denilen bol geyikli bir bolum.
(bkz: diplomalı amele)
hakkında bilgisi olmayanların 'diplomalı amele' gibi yakıştırmalar yaptığı , günümüzün en geçerli mesleklerinden birisi. sanıldığının aksine iş olanakları sadece yurtdışında değil türkiyedede fazlasıyla mevcuttur.