bence çok önemli ve üzerinde durulması gereken bir konu. mesela intihar eden niçin ediyor bir bakmak lazım. kimisi çok büyük bir suç işliyor sonra intihar ediyor ama niye o büyük suçu işliyor. 6 şubat depreminde de intihar edenler olmuş. çok kötü çok. yine de intihar etmemek gerekiyor, sığınacak bir dal olmasa bile. büyük konuşmamak lazım yine de.
Bu kızın haberini sabah gördüm. Kesinlikle intihar ettiğini düşünmüyorum çünkü storylerine baktım ve intihar edecek insan kilosunu öyle takıp temizlik falan yapmaz. Sevgilisi de Dilan polatın avukatıymış. Birkaç sayfada da yine intihar olamayacağı yönünde yazılar ve açıklamalar vardı ki bence de çok doğru. O kız muhtemelen ya polatlarla ilgili bir şey biliyordu ya başka bir şey ve öldürüldü. Polis de bunu bulmaz intihar olarak kalır.
ya arkadaslar valla bıktım sizin intihar muhabbetlerinizden.
sikimsonik karıları adamları goklere cıkartırsanız ve sonra hayal kırıklıgına ugrarsanız psikolojiniz bozulur.
ekonomik sıkıntılar hep oluyor, bunun icin sıkmayın canınızı.
boyle bir hayata kusmeler filan. gidin psikologtan yardım alın. iyi bir psikolog cok yardımcı olur.
her seyin cozumu vardır guzel kardeslerim.
bu kadar buyuk anlamlar atfetmeyin hayata.
hepimiz yorgunuz. ama ölelim demiyoruz.
biraz hayat guldurur, biraz hayat aglatır.
biraz light bakın su hayata aq
Az önce arkadaşa bir şeyler yazmak istedim ama oğlum "deniz yıldızını denizin neresinde bulabiliriz bir araştırır mısın?" Dedi. Öncelikle ona bakmam gerekiyordu. Bende demek istiyorum ki hayata tutun ve konuşmaya başladıklarında kızlarınla sohbet edebil. inan ilerisi daha da eğlenceli.
Bipolar bozukluk hastası bir anne olarak neler neler yazmak istiyorum ancak fazla özele giremiyorum. Tedavi gördüğüm halde ne düşünceler geçiyor sürekli zihnimden. Bazı zamanlar 2-3 hafta sürekli işkence çekiyorum resmen. Mesela bir arkadaşım da bipolar ona duyduğu ses sürekli oğlunu öldürmesini söylüyordu. Bunu bana anlattıktan sonra o kadar etkilendim ki bende hastayım o halde bir gün bende oğluma zarar mı vereceğim diye korkarak kendimi öldürmeyi düşündüm yeniden. Et keserken bile kendini katil gibi hisseden ben neler düşündüm. Zihniniz nelere inandırıyor sizi şaşarsınız. O düşünceleri atlatabilmek, kendimi rahatlatabilmek için günlerce uğraştım. Eşime anlatamadım. Beni boşar, oğlumu benden alır diye korktum. Doktoruma anlatamadım cunku ilaclarimi artirirdi ve hep uyumak isterdim. Oysa benim fazla uyumamam lazim. Evdeki duzen bozulur o zaman yine eşimle sorun yaşarım. Öyle zamanlarda Sürekli tedirginim, her şey boş geliyor. Yalnızca oğlumun yanında olmam gerektiği için yaşamam gerektiğini düşünüyorum. Çünkü gerçekten bu hastalık insana nefes aldırmıyor. Her anını mahvediyor. Kimse kendini kandıramaz bu geçecek bir şey değil çünkü. Ama ne yapıyorum? Kendimi sürekli telkin ediyorum "ben çok zekiyim bu hastalığı zekamla yeneceğim" diyorum. Belki doktorlara komik gelir ama bende işe yaradı. Tabiki ilaçsız zor onu asla düşünemiyorum.
Ruh ve akıl hastası olan herkese iyi dileklerimi sunuyorum. Lütfen tedavi olun ve tedaviyi bırakmayın. O minik kızların babası ve benim oğlumun annesi sağ olsun. Ve nicemizin... çok zor ama başarabiliriz.
öncelikle bu hisleri yaşayan ve girişiminde bulunan biri olarak söyleyeceğim şey şudur, bu hisleri yaşayan ve girişimde bulunanlarla irtibat kurmayınız ve size bir faydaları olmayacak şekilde sarfedecekleri hissi sözleri dinlemeyiniz.
zaten yaşadığınız hayatın, hayatınızın içerisinde sizlere ihtiyaç duyan bireylerin ve çözülmesi gereken bir problemin farkında olmanız sizi alıkoyuyor.
doktor araştırıp, yazarın belirttiği gibi psikolog değil psikiyatrist ile irtibata geçin ve ecelin elimizde olmadığını, girişimde bulunduktan sonra başarısız ve şanssız olursanız hayatınızdaki size mecbur olan ve olmayan şahısları sokacağınız zor ve sıkıntılı durumun bilincinden çıkmayın.
bilmediğimiz nice günlerden doğacak hayırdan ve şerden kendinizi sakınamazsınız. bol şans diliyorum.
Bebeciklerine sarıl onların güzel bir gelecekleri var diye pozitif düşün.Alllah hep yanındadır.Dua et bol bol.Öocuğu olan ahbapların varsa onlarla konuş hiç bir şeyi olumsuz düşünme.Psikolog değilim ama bu yolları denemelisin. Umarım en kısa sürede bu buhrandan kurtulursun.Çocukların için yaşamalısın.Rabbim sana o metaneti verecektir.
insanların konuşması sadece can sıkar. Çok bilmişiz hepimiz. Sürekli bik bik öteriz. Sen o kızlarına sarıldığında dozunu alacaksın ve tutunacaksın hayata. Sen yoksan onlar hayatta çok zorlanacaklar. Varsan onlara kol kanat gereceksin.
Kötü alışkanlıkların var eminim. Terket. Gitme. Uzak kal onlardan. Aynı işlerde çalışma. Arkadaşlarına gitme.
Yeni iş, yeni insanlar bul.
Eskiler iyi olsaydı, bu hale asla gelmezdin.
Naçizane yorumum. Dikkate alırsan ikimizi de mutlu edersin.
Psikoloğa gerek olmadığını düşündüğüm Bir konu. "Hayat ve öLüm" süreç yada süreye göre değerlendirilemez. zira hayat her an 180 derece değişmeye müsait Bi imkandan iBarettir. Hatta varın yegane imkanıdır. Varın yegane imkanını yok etmek, yok olmak demektir. Sadece midye yemek için dahi intihar etmem. Bunu herhangi psikolog öğretemez. Ölüm kaza yada eceL haricinde değiL değerLendirmek, Hatırlanması dahi gereksiz Bi konudan iBarettir.
Edit: Bi izmirli oLarak söylüyorum şehri değerlendirirsek maalesef psikoLojik oLarak izmir intihara sürükleyen Bi şehir yapısına sahip. Çevresel etkiler, fark etmesekte gerçek sebeplerdir. Ben izmir'den psikolojik Bunalım nedeniyle taşındım.
Çok zor ve sıkıntılı bir durum, yaşamadan anlamak elbette zor. Bu tür durumlarda, profesyonel bir psikolojik destek almak, iyileşme sürecinizi destekleyecektir. Psikolojik tedaviden birkaç bilgi, destek vermek isterdim sevgili yazara.
Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT): olumsuz düşünce ve davranışları tanımlayıp değiştirmeye yönelik bir terapi türüdür. Duygusal sıkıntılarınızı ve kaygılarınızı yönetmenize yardımcı olabilir.
Gevşeme ve Mindfulness Teknikleri: Bu teknikler, stres seviyenizi azaltmaya ve zihinsel rahatlama sağlamaya yardımcı olabilir.
Kaygı, stres ve zihinsel sağlık hakkında bilgi edinmek, bilinçlenmenizi ve başa çıkma becerilerinizi artırabilir. Psikolog veya terapist ile düzenli olarak iletişimde kalmak, tedavi sürecinizi izlemenize ve gerektiğinde müdahale etmenize yardımcı olur. Kendi duygusal ve fiziksel ihtiyaçlarınızı anlamak, tedavi sürecinde size rehberlik edebilir: kendinize zaman ayırarak, stres ve kaygıyı azaltacak kişisel aktiviteler ve hobiler geliştirin.
Bu süreçte, profesyonel destek almak ve önerilen tedavi yöntemlerini uygulamak, yaşadığınız duygusal zorlukların üstesinden gelmenize yardımcı olacaktır. Unutmayın, iyileşme zaman alabilir ve bu süreçte kendinize karşı nazik olmanız önemlidir.
intihar en kolay çözüm. Bence mühim olan sıkıntıların üzerine üzerine gitmek, teşhisi koymak ve en sonunda reçeteyi yazmak. Ne olursa olsun hayat güzel. Hele pırıl pırıl suçsuz günahsız yavrucaklara sahipsen çok daha güzel. Onlara bu acıyı yaşatmak, öksüz bırakmak bence bir çocuğa yapılabilecek en büyük kötülük olacaktır. Ne olur çocuklarını düşün, gözünün önünden sakın gitmesin ve bu düşünceleri bırak. inan bana her şey güzel olacak bir gün, yine güneş doğacak kuşlar en güzel şarkılarını söyleyecek.
Lisede bir arkadaşım vardı. Kız babasını anlatmazdı. Bir gün okul çıkışı Konak’a gittik. Sahilde otururken sana bir şey itiraf edeceğim ama kimseye anlatma dedi. Ne oldu falan deyince benim babam biz küçükken intihar etmiş bize çalışıp annem bakıyor demişti. Daha 16 yaşında masum bir kız babasının yaptığından utanıyordu. Sakın çocuklarına böyle bir acıyı miras bırakma. Biliyorum zor ama imkansız değil. inşallah iyi olursun.
siktirtmeyin intiharınızı uleyn.
herkesin hayatı bok, kendinizi ozel sanmayın.
ama iki guzel anı ihtimalinin hatrına cekiyoruz iste bu dunya cilesini demis sair.