içindeki ensest alt hikayesi ile şahsımı dumura uğratmış filmdir. bu alt hikayeyi okuyunca nolan şerefsizinin filmde kullandığı nesneler ve mekânlar çok daha anlamlı oluyor.
gerçekten kurgusu iyiydi. sahneler ilgi çekici quantuma kafa yorduran cinstendi. nolan filmlerinin bir çoğu gibi kaliteliydi. ama aklımda en net kalan şey hızlanmak için ağırlık azalt cümlesiydi.
ikinci defa izledikten sonra çaresizce en sevdiğim film ilan etmeme sebep olan muhteşem başyapıt. Önceden ikinci en sevdiğim filmdi zaten. ilk izlediğimde anlamadığımdan değil, ikinci izleyişimde dikkat etmediğim bazı muhteşem detayları gördüğüm için. Spiritüalizm göndermelerini de görmedim değil, tepem attı onları görünce tabi ama görmezden gelirsek film beni çok etkiledi.
Star wars ile farklı klasmanlarda olan film. Star wars kurgu yönü ağırlıklı olan fantastik bilim kurgudur ve kült bir filmdir. Sonuna kadar saygıyı hakeder. Bu film ise bilim yönü ağır basan, fantastik öğelerden ziyade daha reel bir temel oturtulmuş bir bilim kurgudur. Bu da sonuna kadar saygıyı hakeder. Elmayla armut kıyaslanmaz.
Başıma bir şey gelmeyecekse ben sevmedim bu filmi. Filmden en çok akılda kalan sahne kısa bir bölümü olan matt Damon ile geçen sahneler.
Benim beklentime uygun olmadığı için sevmedim yoksa film güzel. Mesela arrival beni düşünmeye sevk etti ama bu film için böyle bir şey söyleyemem. Gravity sonrası da bir sorgulama yapmıştım insanlarda nasıl bir irade var ulan demiştim. Bu filmi izledim ve bir şey olmadı.
başlı başına bir nolan şaheseri. mimar sinan için selimiye neyse bence nolan için de bu film odur. sadece cooper karakteri için Matthew McConaugheydan daha iyi bir oyuncu seçilebilirdi. az önce bitti. her seferinde aynı etkiyi bırakıyor. 3 saatin her saniyesine değer. ayrıca saatlerin saniye koluna daha bir dikkatli bakıyorum bu filmden sonra.
Astronomi ve astrofizik'in yüzyıllardır biriktirdiği bilgilerle ortaya çıkan ve üzerinde deneyler yapılan en güçlü teorilerin hepsini konu edinmiştir bu film. Işık hızında yolculuk, solucan deliği, kara delik, zamanda yolculuk vs vs. Evren bilimine ilgi duymayıp araştırma ve bilgi yoksunluğuna sahip her birey pek tabii ki şişirilmiş balon diyebilir.
Evren ve bilimkurguya ilgin yoksa izleme. Ya da yok, bunlara ilgin yoksa bile başarılı bulman gerekirdi. Anlaşılan beyni yanıp, doğru cevaplara ulaşamayınca filmi boklayan arkadaşgillerdensin.
(bkz: hans zimmer) in efsane çalışmalarıyla insanı her tür duyguya sokan ve keşke izlemeseydim de hep o özlem içimde olsaydı dedirten efsane film.
(bkz: inception) ile beraber (bkz: christopher nolan) ve hans zimmer'in muazzam uyumunu gösterir.
eee boşa dememişler; nolan 31 çekse izlenir.
"Docking" sahnesi bence tum sci-fi filmler arasinda o atmosferi en iyi yasatan sahnelerden biri.
3 defa falan izlemisimdir, gayet basarilir. Ayrica sonundaki black-hole baglamasi disinda filmde bilimsel bir hata da yoktur. Sci-fi filmini bilimsel hata ile elestirmek de iyi kafa ayrica.
bilim-kurgu alanında bana göre tartışmasız, gelmiş-geçmiş en iyi film, başyapıt. dünya film otoriteleri, yönetmen christopher nolan' ın, bu filmden öteye gidemeyeciği ve büyük bir ihtimalle filmin, ünlü yönetmenin zirvesi olacağı görüşünde hemfikirler.
filmin müziklerini yapan hans zimmer ise adeta insanları büyülemiştir.