özel doktorum yok. özel doktordan kastım, bol bol para yedirdiğim için beni, yeme alışkanlıklarımı, kan değerlerimi, tansiyonumu, psişik yapımı, kemik yapımı, vücut yapımı...vs her şeyimi bilen, araştıran, bana sürekli bu konularda bilgi verip tavsiyelerde bulunan, herhangi bir sıkıntı olunca erken teşhis imkanı sunan ..vs. bir doktor kastettiğim. böyle bir doktora sahip değilim. 'hastalanınca doktora giden' bir insan olduğum için beni yeterince tanımayan bir devlet/özel doktorun beni dinleme zahmetine bile katlanmadan, reçeteye birkaç ilac yazıp önüme fırlatmasını tedavi olarak kabul etmiyorum. aslına bakarsanız bunu kimse kabul etmez. bunu doktorlara güvensizlik olarak algılamayın lütfen. doktorların işi zor, onları teşvik eden güçlü bir gerekçeniz (para) yoksa, sizinle neden özel ilgilensinler ki? aslında aile hekimi bunu yapmak zorunda ama biz aile hekimine 'rapor almak için' gidiyoruz genellikle. doktor hanım, yerinden kalkma zahmetinde bulunmadan teşhis koyup ilaç yazıyor.
şimdi manzara bu iken, ben (sağlıkla ilgili az çok eğitim aldığım için) şikayetlerimle ilgili internetten araştırma yapıyorum, doktorun yazdığı her ilacı kullanmıyor, tek tek prospektüsünü okuyup, ilaç şirketine para kazandırmak için yazılanlarla, gerçekten tedavi için yazılanları (ana ilaç) ayırt etmeye çalışıyorum. kimse de bunu yaptığım için bana sen haksızsın diyemez.
Arama motorlarına ne belirti-bulgu yazarsanız yazın oradaki bilgilerin sonu hekime gitmekle değil tabutta biter.
Susuzluk baş ağrısı yerine beyin tümörlü gibi gibiii.
internetten bulunan güvensiz bilgilerle ilacını bile tespit edip doktor yazmayınca saldıran milletiz maalesef
Ama doktora gitmeye çekinip internetten teşhis koyup çözümünü kendince bulmaya çalışılan hastalıklar da yok değil maaalesef. Bkz:hemoroid bkz:cinsel hastalıklar vs
Hemoroid konusunda zamanında çok canı yanan biri olunca doktorun parmağını yememek için çokça şeyler denendi. Ama o parmak illa ki yendi tabi. Ha yenmesi ile kalmayıp yine internet tavsiyesi ile çözüldü o da bi gerçek, acı bi tecrübe
Ooow... Pardon pardon.. Ya ben Bakalım kaç kişi "hep ganser çıhıyoz yaa" klişesine düşmüş diye saymaya gelmiştim Arkadaşlar çok pardon.
Böyle basmış gibi oldum ama özelse çıkayım ben sonra geleyim?
Bu iş okul hayatı dışında tıp kitapları, tıp dergileri, kitabi bilgi, doktor arkadaşların olması, yaşanmış hastalıklardan oluşmuş deneyimle ilgili. Yarım kültür ise hastalık hastalığını getirir. Gazeteden, dergiden, sosyal medyadan öğrenilen tıp, adamı öldürür.