internetin sosyal hayatın içine edebilmesi için öncelikle bir sosyal hayatın olması gerek.ülkemiz açısından düşünürsek neredeyse kimsenin sinemaya tiyatroya yada bir sergiye gitmediği gerçeğiyle karşılaşırız.ne kadar acıdır ki sosyal hayat avmlere gitmekten öteye gidememiş bir toplum haline geldik.çok yazık.
kişiden kişiye değişen durumdur. kimisi bu zımbırtıları gerçekten doğru amacında kullanabiliyor. yani sosyal olma maksadı ile.. ama sen bütün gün evde kim napmış diye bakar durursan tabiki sosyal hayatın içine edersin.
h0: internet sosyal hayatın içine etmektedir.
h1: internet sosyal hayatın içine etmemektedir.
sen eğer 10-15 saatini herneyse internette geçiriyorsan o zaman sosyal hayatının değil bütün hayatının içine eder ama dozunu biliyorsan o zaman sorun yok. hayatta her şey denge üstüne kurulmuştur. hamurun kulak memesi kıvamında olması gerekirken sen ölçüyü kaçırır unu fazla koyarsan o hamurla pişen kurabiye kafanı yarar.
matbaada gavur icadı diye yasaklanmıştı zamanında bu topraklarda.
teknoloji hep tüh kaka zaten. anlamıyorum ki arkadaş bu herkes adına genellemeler yapma merakını insanların.
kiminin hayatıdır internet, kiminin bilgisayar nasıl açılır haberi yok. ama işte illa kalıplara sokmak zorundayız ya. ondan oluyor hep bunlar.
ınternet sosyal hayatın ıçıne etmez dedığım başlık. ınternetı facebook zanneden zıhnıyetlere ısyanıdır bu başlık. gazete okumayan adam var bu ülkede, sıtesıne bıle gırmeyen ınsandan bahsedıyorum. bu adamlar nerden haberleşıp toplaşacaklar ya da bazı gerçeklerı kapatan medyadan sıyrılıp sosyal medyada bunları nasıl rahatça paylaşıp, ıneternetı facebook dıye görüp sırf orda takılan, hayatını ortaya döken ınsanları nasıl gerçek olaylardan haberdar edecekler? bu ülkede çoğu kanalın satılmış olduğu gerçeğını görmezden gelemez hıç kımse. bunuda bırısı bana mesajla açıklasın o zaman.
ne alakası var dediğim olaydır. yandaki tekstil sınıfındaki kızı face den ekliyip 2 muhabbet edip ertesi gün beraber kahve içmeye davet edebiliyorsam bu benim için sosyallikden başka birşey değildir. yada televizyonsuz bir öğrenci evinde internet aracılığıyla gündemi takip ediyorsam buda bir sosyallikdir vs. vs.