bilgisayarların birbirleri ile veri alışverişi yapabildiği ptotokoldür.
internetin tarihine baktığımızda 1960 lara kadar gittiğini görürüz. o tarihlerde bilgisayarlar bilimsel aletlerdi ve üniversitelerde bulunuyordu. bu aletlerin birbirleri ile veri alışverişi yapmasının gerekliliğini gördüler ve üniversiteleri büyük kablolarla birbirine bağladılar. ( hazır telefon kabloları çoğunlukla kullanılmıştır.)
daha sonra 1971 de ilk e posta gönderilmiştir.
1983 de ise internet bugünkü protokolü olan tcp ip ye geçmiştir.
amerika, ingiltere ve norveç birbirine bağlanmıştır.
1991 de ilk web sitesi yayınlanmıştır.
1993 de ise ilk web tarayıcı yayınlanmıştır.
daha sonra önce e-ticaret siteleri daha sonra sosyal medya web siteleri çıkmaya başlamıştır.
kişisel bilgisayarlar yaygınlaşmaya başlayınca internet de bireysel olmuştur.
akıllı telefonların da çıkmasıyla internet hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir.
ben de internette en çok sözlük sosyal web sitelerine girmeyi seviyorum. bir de sevdiceğim olsa mesajlaşırım ama o henüz yok.
tamamıyla globalist-enternasyonal bir teknoloji. tıpkı açık kaynak ai modelleri gibi tüm dünyayı birbirine bağlıyor ve açık kaynak verileri kullanarak, insanlığa hem zarar, hem de fayda sağlayabilecek sayısız model geliştirebiliyorsunuz.
bilgi adına her şey telif ücretine tabi olsaydı, bugünkü kazanımlara erişmemiz mümkün olur muydu sanıyorsunuz siz?
olmadığında kafayı yediğim teknolojik gelişim. wifi hele olmazsa resmen damarlarımdan birisi tıkanmış gibi hissediyorum. internetle tanışmam internet kafelere dayanır. o zamanlar oyun oynardık gerçi ama şimdilerde sosyal medyada oldukça fazla zaman geçiriyorum. hiç myspace sayfam olmadı mesela o kadar eski değilim ama msn vardı facebook filan popüler olmadan önce. psikolojimin bozulması ile internet eksikliği arasında bir bağlantı var. mesela bir suç işlesem ve teknolojiye 2 yıl dokunmayacaksın deseler 3. ayda akıl hastanesini boylarım ben.
Japonya Ulusal Bilgi ve iletişim Teknolojileri Enstitüsü’ndeki mühendisler, 319 terabit/sn hıza ulaşarak dünya internet hızı rekorunu kırmayı başardı. Türkiye ortalamasından yaklaşık 11 milyon kat daha hızlı olan yeni rekor, saniyede 5 bin GTA V oyunu indirebilecek kadar güçlü.
Türkiye, OECD ülkeleri arasında en düşük indirme hızına sahip ve ortalama indirme hızı 28,74 megabit.