nsanlar birbirinin yüzüne daha fazla bakar, daha sosyal olurlardı. Oyle ki; gunumuzde arkadaşlar toplanıp bir yere gittiğinde ellerinde ki son model telefonlarla hava atmaya kalkışmazlardı, birbirleriyle daha çok ilgilenirlerdi. bilgisayar olmadığı için dakik olmak zorunda olurlardı. Birçok bilgiyi doğru ya da yanlış bilgi olup olmadığını bilmediğimiz kaynaklar yerine büyük ana britanica' lardan okurduk. Gerçekten okurduk. Şimdi araştırdığımız her şeye yalap şap öylesine bakıyoruz. Íşlerimizi son anda yetiştiriyoruz. Ve her gün çeşitli sitelere abone olarak cia' ín bile ulaşmakta zorlandığı bilgilerimizi tanımadığımız insanlar önüne seríyoruz. internet büyük bir ajandır.
balkona çıkıp 31 çekerdi herkes. gerçi geriye doğru giden ülkemizde çokta uzak gözükmemekte bu durum. öpüşme sahnesine bile sansür koyuyorlar. lan öpüşme yoksa romantik film mi olur? öyle bi kesiyorlar ki filmleri 2 saatlik başyapıt oluyor 1 saat. korku filmi diye açıyoruz korku sahnelerinin hepsini kesmişler. sevişmesiz romantik; korkusuz korku filmi izletiyor bize badem bıyıklı oç lar.
her şey daha samimi olurdu, insanlar seni seviyorum derken tuşlara basmazdı mesela, sevdiceğinin gözlerine bakarak titreye titreye söylerdi,hiç bir şey çabuk eskimez, değerini yitirmezdi.
buz gibi soğuk harfler, ruhsuz duran satırlar yerine; el yazılarıyla yazılmış, emek verilmiş mektuplar, sayfalar olurdu en basitinden.
edit: eksi üzerine belirteyim, bu klavyeden cıkma satırlar yerine diyorum daha iyi olurdu. yine bu yazılmış yazılar da anlamlı ama bir el yazısının yanında solda sıfır kalır.
ha internetten okumayı tercih eden varsa daha çok, saygı duyarım beni ilgilendirmez.
ileriki zamanlarda ortaya çıkacak olan "ipad olmasaydı ne olurdu" sorunsalına benzer bir sorunsaldır efendim.düşünmemek lazım. elbet vakit geçirecek bir şeyler bulunurdu.
zamanı neyle geçireceği konusunda 90 ve daha sonra doğmuş nesil büyük bir boşluğun içine düşerdi.
ben 78'liyim, sokaklarda top oynayan son nesillerden.. toplardım kendi yaş grubumdan kişileri, haydi gene futbola.
ortaokul stayla.. şimdi ortaokul ne diye sormayın bana.