Daha rahat daha güvenilirdi. Herkes birbirine itimat ederdi ve inanırdı. Paris'e gttim söylediğinde kimse yok ya bir fotoğraf göster demezdi. Şimdi ise;
- Paris'ten yeni geldik be oğlum.
+ Hadi canım yeme beni, insta'da hiç paylaşmadın Cemo. Şimdi foto yok mu?
- Bakın...
+ Bu fotoşop be kamil!
brazzerssi izleyememek ferre izleyememek demektir bunları izleyememek ise bakkalların peçeteleri satamayarak elinde patlaması zarar etmesi demektir ekonomik zarar demektir peçete fabrikalarının kapatılması demektir bazen sadece tek yaprak yeter diyememektir yani internet olmazsa!
bağımlılığın yerine yenisini koymakla kurtulamazsınız paradox65. bilgiye ulaşmanın tek ve en hızlı yolu olarak interneti görmek, televizyon bağımlılığından çok daha kötüdür.
ağaçların kokusunu alabileceğimiz, havanın ısısını ve rüzgarın kulağımızı yalayışını tam anlamıyla hissedebileceğimiz, gerçek yeşilleri, gerçek mavileri görebilceğimiz bir dünya...
sert ya da yumuşak olabilen bi zemine sırtüstü uzanıp bol bol hayal kurabileceğimiz zaman..
yıldızları, bulutların arkasında aceleyle giden ayı sessiz gecede izleyebileceğimiz bir yer..
ağaçlara çıkabilirsiniz internetsiz bir yaşamda.. meyvayı dalından koparabilirsiniz.. ve o keyifle ısırabilirsiniz toplanan meyvayı..
mesela bakışarak aşık olabilirsiniz.. bunu öğrenirsiniz hiç değilse..
daha konuşkan, sosyal, bağların kuvvetli olduğu dönemdi. internet yoktu yerine televizyon vardı. kişiler buna bakarak vakit geçirirlerdi ama başka şeylere de vakit ayırabilirlerdi. en kötü ihtimalle televizyonda bir şeyler seyrederken bile iki muhabbet etme imkanı vardı. şimdi ise televizyona ek olarak internet gelmiştir. vakit iyice dolmuştur. kişiler önceden derdini sorununu yüz yüze konuşarak anlatırken şimdi parmaklarına kuvvet anlatıyorlar. en önemli değişiklik de bu oldu zaten. artık kişilerin arasındaki bağ sanal olmaya başladı.
internetin olumlu yanı yok mu? tabiki var. bazı şeyler de kolaylık sağladı. bilgi edinmeye yardımcı ama getirdikleri götürdüklerini karşılar mı bilinmez.
internetten önceki yaşam televizyondu. televizyondan önceki yaşam, kitaptı. 68 kuşağı olarak nitelendirilen (görüş farkı olmaksızın), türkiye cumhuriyeti tarihinin en fazla okuyan, araştıran, tartışan nesli ne yapıyordu demektir. şimdi internet, tv v.s araçlar olduğu halde gizlenen, örtülen bir çok konu göz önüne alındığında, o dönemde en ufak bir yerleşim merkezinde, yaşananların tüm türkiye tarafından bilindiği düşünülürse, daha insanca, daha medeni bir yaşam olduğu muhakkaktır.