internet gece mi daha hızlıdır gündüz mü

entry5 galeri0
    1.
  1. iNTERNET GÜNÜN HANGi SAATLERiNDE DAHA HIZLIDIR ?

    Artık herkes kabul ediyor ki internet vazgeçilmesi güç bir teknoloji . Yoğun kullanımının halk ve kültür üzerindeki olumsuz etkilerini bir kanara bırakacak olursak iletişimin , haberleşmenin ve teknolojinin en önemli aktörlerinden biri . Bilgisayar teknolojisinin yerini mobil teknolojilere bıraktığı bu günlerde internetsiz cihazlar ölü cihaz sayılıyor. Öyle ya , telefonda uzaya çıkabilecek teknoloji var ama iletişim kuracak internet yok . Ya da öyle bir bilgisayar toplamışsınız ki Nasa bile gerek duymuyor o teknolojiye . Düşünsenize internet olmadığı için en küçük güncellemelerden mahrumsunuz . Olmaz tabi ki , akıllı telefonu olanın , süper bilgisayarı olanın interneti cihazından eksik olmaz.

    intenret kullanımı insanların hayatına öyle şeyler getirdi ki , bi 7 sene önce söyleseler “hadi canım sende” tepkisiyle karşılanırdı . Mesela eskisi gibi fatura ödemeye gitmek yok, oturduğun yerden gir internet bankacılığına öde faturanı . Kargona mı bakacaksın , al izleme kodunu gir siteden nerde olduğuna bak … Ama bazen bakamıyor insan , tam lazım olduğu sırada bir yavaşlık , bir kasma … Sayfa yenilemeler , modemi kapatıp açmalar hatta yetmeyip resetlemeler peşi sıra geliyor. Peki neden ? Ne oluyor da böyle anlık yavaşlık oluyor ? Günün hangi saati bu sorunu yaşamayız ?

    internetin bir şehirde sorunsuz çalışabilmesi için şehir ağ yapısının kusursuz olması gerekir . Bu; kablolu , fiper teknolojili ve ya kablosuz olabilir . Ana makina üzerindeki verilen son kullanıcı cihazına gelebilmesi için internet aktarma organlarına baz istasyonu denir. Baz istasyonları kendi aralarında fiber optik kablo , bakır kablo ve wireless ile haberleşirler . Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte daha önce kullanılan bakır kablo sistemi yavaş yavaş önemini yitirmiştir. Günümüz internet ağlarında belli noktalar hızı arttırmak için fiber optik kablolar ile birbirine bağlıdır . Omurgayı oluşturan bu fiber destekli internetler şehre yakın özel mülkiyette veya devlet dairelerinde kullanılır . şehre uzak ve mobil kullanıcılar için ise şehrin yüksek tepelerine ve binalarına yerleştirilmiş wireless göndericiler ve alıcılar kullanılır . Bu göndericiler ve alıcılar da fiber alt yapı gibi iki nokta arasında internet verisinin transferini sağlar . Yani A merkezinden çıkan X verisi önce fiber kablo ile Xb baz istasyonuna ulaşır . Yakın ise direk kullanılır , uzak ise Xw ile wireles dağıtım noktası baz istasyonuna gönderilir . Xw istasyona ulaştıktan sonra Xwb olarak son dağıtımın yapılacağı baz istasyonuna ulaştırılır . Son noktadan internet kablolu veya wireless olarak çekilebilir. işte yavaşlığın oluştuğu yer nakil hatlarının kendisidir. Nakil hatlarının bakır kablolu ve fiber optik kablolu olanlarında yavaşlama nadir görülür. Teknik sorunlar yaşanmadıkça yavaşlamaya sebep olacak dış kuvvetler bulunmaz . Ama wireles data transfer ile oluşan ağlar dış güçlerden etkilenir .

    internet erişimini yavaşlatan dış güçlerin başında güneş ışığı gelir . Güneş ışığı içinde bulunan mor ve ötesi ışınlar ile kızıl ötesi ışınlar wireless sinyallerinin havadaki yayılımlarını bozarlar . Bu durum internet verisinin yanlış gönderilmesine sebep olur . Çok kısa dahi olsa gelen verinin aksaması, hata denetleme mekanizmalarının çalıştırılması anlamına gelir. Verinin kesildiği nokta ile yeniden alınmaya başladığı nokta arasındaki zaman kullanıcıya “internetsiz geçen zaman” internetin alınmaya başladığı nokta ile veri akışının sağlanmaya başladığı nokta ise “yavaşlık ve donma zamanı” olarak yansır .

    Dış kuvvetlerden bir tanesi ise mobil telefon baz istasyonları ve mobil telefonlardır . internet verisi transfer eden bir baz istasyonuna yakın bir telefon baz istasyonu varsa , kendi hücrelerinden GSM sinyali alan cihaz sayısı arttıkça sinyal gücü artacaktır . Bu , telefon baz istasyonunun , internet baz istasyonun sinyallerini tahrip etmesi anlamına gelecektir.

    Dış kuvvetlerden sonuncusu ve diğerlerine göre en az etkili olanı ise doğal koşullardır . Çoğu insan yağmur , rüzgar ve kar yağışının internet hatlarını zayıflattığını savunabilir , bu kısmen doğru olsa da diğer dış kuvvetlere göre etkisi en az olandır .

    internet verisinin , günün hangi saatlerinde daha hızlı olacağını merak edenler için cevap güneşin battığı , insanların evlerine çekildiği ve bir kısmının uyuduğu vakittir.Güneş battığında ultraviyole etkisi ortadan kalkar , insanlar evlerine çekildiğinde baz istasyonlarındaki gsm dağılımı nominal düzeye iner , insanlar uyuduğunda ise data transferi yapan baz istasyonlarının swich leri kişi başına daha büyük veri paketleri göndermeye başlar.

    (bkz: ) http://www.yerelbt.com/in...-daha-hizlidir-gunduz-mu/

    (resim:#1)
    1 ...
  2. 2.
  3. Artık herkes internete gece girdiği için gündüzdür heralde.
    1 ...
  4. 3.
  5. dünyanın yarısında gece yarısında gündüz oluyor. nereden bilinebilir ki gece mi daha hızlı gündüz mü daha hızlı? 24 saat hızlı olması gereklidir.
    1 ...
  6. 4.
  7. benim playstation oynamadığım zamanlardır. ne zaman bf4 ün başına otursam yavaş amk.
    1 ...
  8. 5.
  9. cevabı öğrenmem için kör olmayı göze alamam.

    (bkz: okumadık kardeş durumumuz yoktu).
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük