Dünya yörüngesinde bulunan, içerisinde 6 astronotun, evrenin sırlarını araştırdıkları, bilimsel deneyler ve meteoroloji üzerine çalışmalar yaptıkları dünyanın şuana kadar inşa edilmiş en pahalı yapısı.
(bkz: iss)
(bkz: uluslararası uzay istasyonu)
ulan bunu gecerken goremedim bi turlu.
uygulama da yavsak cikti. geciyor diyor ama ortada yok.
gerci o da hakli; ya cok egik duzlemden geciyor, yada hava kapali.
bu pezevengi beklemekten iflahim kesildi.
Gökyüzüne bakarken denk gelip “ulan bunun ışıkları niye yanıp sönmüyor” diye düşündüğümüz cisimlere verilen isim. Sabit ışık ile gider, yanıp sönmez. Çıplak gözle görülebilirler.
Havadaki uçakların nereden kalkıp nereye gittiğini, markasını, modelini benim gibi merak eden suserler için flightradar 24 Mevcut. Bu sabit ışıklı arkadaşlarımızın hakkında da bilgi almak için iss detector yazdığınızda uygulamaları görebilirsiniz. Her platformda vardır diye düşünüyorum. Benim denediğim program çalışıyordu. Belki site üzerinde de olabilir. illa ki bulacaksınız. Kurcalayın biraz.
Iss detector uygulamasını indirin, uygulama istasyonun ne zaman, hangi açıyla Türkiye üzerinden geçeceğini söylüyor tam o saatte o açıyla gökyüzüne bakın ve hareket eden o ışığı görün. Bu kadar. Sonra gene dünya düz demeye devam edersiniz.
Dipnot:zaten dünya yuvarlaksa alttakiler nasıl düşmüyo di mi?