genelde yemeklerden sonra beliren şeker krizinden öte gelir.
şekere karşı zaaf olmasıdır.
şeker hastalarında görülür.
gizli şeker hastalarında da görülebilir.
bunun için dayanıklı olmak gerek. spor ya da hareket şart. uzmanlar hiç yoktan basit uygulamaları öneriyor.
asansör yerine merdiven kullanılması gibi vücudu harekete özendirecek uygulamalar.
şeker bulamayan beyin sorun çıkarır.
yemeklerden sonra uyku bastırması da belirtilerindendir.
insülin direnci, pankreas tarafından üretilen normal miktarda insülinin yağ, kas ve karaciğer hücrelerinde gerekli veya yeterli tepkiyi oluşturamaması durumudur. Yağ hücrelerindeki insülin direnci, depolanmış trigliseritlerin serbest kalmasına ve kan plazmasındaki yağ asidi miktarının artmasına sebep olurken, kas hücrelerine girmesi ve karaciğer hücrelerinde depolanması zorlaştığından kandaki şeker (glikoz) oranı da artar. insülin direnci sonucu kan plazmasındaki yüksek seviyelerdeki insülin ve şeker oranı genellikle metabolik sendrom ve tip 2 diyabete sebep olur.
bünyeme hakim olduğunu daha altı ay önce öğrendiğim hastalıktır. yıllardır normal bir insan kadar normal miktarda yemek yediğim halde neden kilo problemim olduğunu açıklayan durumdur.
vücuttaki şekeri kontrol etmek için salgılanan insülin’in etkisini göstermesindeki zorluk. insülin’in vücutta depolanmasına neden olduğu için kilo alımına, karaciğer yağlanmasına, kalp ve damar hastalıklarına neden olabilir.
şişmanlık, kilo verememe ve tip 2 diyabet nedeni.
insülin direnci olan herkes, şeker hastası adayıdır. Yemekten sonra bastıran uyku, yemek/hareket dengeniz normal olduğu halde olması gerekenden kilolu olmak, ten renginde koyulaşma gibi durumlar yaşıyorsanız sağlık ocağında yaptıracağınız kan testiyle insülin direncinize baktırmalı ve düşürmenin yollarını aramalısınız.