Aslında orası bizim dijital cafelerimiz, parklarımız... Amaçlara gelirsek bu bir değişken ve istatistikleri tartışabiliriz. Mesela özel hayatını paylaşmayan ama arkadaşlarını takip eden insanların yeterli mazeretleri olabilir. Ticari amaçlarla sayfa açmış olabilir.
Mesela Twitter da TT (Trending topics) olan bir gündem konusuna kendi fotoğrafını yükleyerek paylaşmak bir amaçtır. VPN gerektirmiyor diye hassas görüntülere bakmak bir amaçtır.
gösteriş, varoluş sancısı gibi bir sürü sıfatla uzun ve sinirli cümlelerle ifade edilebilecek amaç. ama ne gerek var bu kadar yorulmaya arkadaşlar? sosyal medyanın hayatımız olduğu şu zamanlarda sıradan olma amacı güden insandır.
Milletin hayatına bakmak, ünlüleri takip edip güzelim hayatları izlemek. Güzel paylaşımlar yapan sayfaları yoklamak. Ama gösteriş değil benim için, o seçenek yok bende. Pek paylaşım yapmam, etrafa bakınmak için var ig.
Çıktığının üzerinden şu kadar vakit geçti. Ne Facebook, ne Twitter, ne de instagram kullanmadım.
Hiçbir eksikliğini de hissetmiyorum. Millet ise müptezel gibi tüm ömrünü bunlara adıyor. Hakikaten ilginç.
Edit ve not: bu uygulamalardan beğeni ve fav özellikleri kaldırılsın, çok acık söylüyorum bir seneye kullanan kalmaz. Çünkü bu beğeniler insanların dopamin ihtiyacını gideriyor. Ödül mekanizması işledikçe de bağımlı hale geliyorlar.
Birçok araştırma ve inceleme mevcut. Biraz google’layarak ulaşabilirsiniz.
henüz anlaşılamayan amaçtır.
bir 100 yıl daha anlaşılamayacak gibi duruyor. hayır o uygulamaya foto atınca noluyor, story atınca ne oluyor, beğeni alınca ve takipleşince noluyor tam olarak? bir de bunların daha masum modelleri var "ya ama biz kullanmıyoruz öylesine videolara bakıyoruzzz". Hadi ordan be!
Instagram kullanan insanlar kendilerinden şüphe duyup azalarak bitsinler lütfen...
Ben kullanıyorum. Amacım sadece saçmalamak. Attığım fotoğraflar saçmalıktan da öte. Zaten kimse de takmaz. Aynı burası gibi. Ben sadece kendi çapımda takılıyorum.