başta akıllı telefonlarla insanların kendi yaşantısını veya amatörce çektiği doğa ve canlı nesneleri sadece fotoğrafla paylaşması amaçlı kullanılan bir uygulamaydı. Daha sonraları kimisinin hafta boyu harçlığını biriktirip sadece çevredeki insanlara mutlu ve kaliteli bir yaşamının olduğunu ( bir nevi kendi iç dünyasındaki ezikliği giderme amaçlı ) inandırmaya çalıştığı, kimisinin kendisini beğendirmeye çalıştığı, kimisinin röntgencilik yaptığı, kimisinin hakkını verip güzel çevre yada kişi fotoğraflarını paylaştığı bir uygulama haline gelmiştir.
not: instagram da asla gariban bir kişinin yada gece kondu fotoğrafına rastlamamış olmamla kaynaklı.
insanlar ben varım demek isterler. Bazıları bunu düşünüşleriyle kimileri ise bedenleri ile yaparlar bunu. Kimi yemeğini insanlarla paylaşınca mutlu olur kimi yedikleri yemeklerin ihtişamı ile. Züppelik! Ekonomide snop etkisi var bilirsiniz o durum işte.
eskiden fotografçıdan negatifleri alan milletin, kendini internette piyasaya sürmeye kadar giden süreçteki son durağıdır instagram kısaca mallaşan toplum.
milletin fotoğraf ekleyip altına onlarca hashtag ekleyerek 100 küsür beğeni aldıktan sonra hashtagleri kaldırıp bak benim fotoğrafımı bilmem kaç kişi beğendi diye ego tatmini yapmasıdır.benim için ise amaç karıya kıza bakmaktır.