kısaca: uyku sorunu.
gece yatağa girdiğinde saatlerce döneceğini bildiğin için uyumaktan vazgeçip yapılacak aktivitelerin arttıkça artması gibi.
henry miller'ın kitabını okuduğumda aklıma gelen tek şey takıntıların uykuya vurması. her yol buna çıkıyor diye düşünüyorum. direkt okb hastası demiyorum takıntı boyutu neye olduğuna bağlı.
bir kadının ruju mudur? dudak ısırıldığında oluşan ruj çizgilerini düşünüyor olabilir.
dertleri olabilir. sürekliliği düşünülen dertler. bitmek tükenmek bitmeyen stresler. çözemeyeceğini düşündükleri.
veya uykusuzlukta boyut atlayıp haftalarca sorun yaşaması. bunların takıntılardan oluştuğunu düşünüyorum.
kitabın girişinde; ''insomnia ya da şeytan işbaşında'' yazıyor. bu cümleden bir şeyler çıkarabilirsiniz.
henry miller bu kitabı yazdığında 79 yaşında, 5. karısı olan japon kadından kitapta bolca söz ediyor. kitabı yazan kişinin de psikolojisini düşünmek lazım. bu adam neden uykusuzluk hakkında kitap yazmış değil mi?
yeterli sürede ve kalitede uyuyamamaktır.
kendilerinde insomniya olduğunu düşünen insanların uyku kaybını olduğundan fazla değerlendirdikleri görülmüştür. kişinin uyku durumu gözlendiğinde bütün gece sadece 30 dakika kadar uyanık olduğu görülmüştür. yani şöyle de bi sorun vardır: insanlar sadece uyanık oldukları süreyi hatırlamaları ve uyudukları süreyi hatırlamadıkları için uyumadıkları hissine kapıldıkları da olur.
uykuya dalmayı ve uykuda kalmayı zorlaştıran yaygın bir uyku bozukluğudur.
Bu sıcaktan dolayı mı yoksa karantina ile birlikte başlayan absürt düzenimden dolayı mıdır bilinmez gittikçe kendini göstermeye başladı bende.
2002 yapımı, yönetmenliğini chistopher nolanın yaptığı film.başrollerinde al pacino, robin williams ve hillary swank oynamıştır.yönetmen nolan memento ile akıllarda kalmış, insomniada da iyi bir çıkarmıştır.
2 saat donmekle insomniayim uhu uhu dedirtebilen hastaliktir. Dsmv tani kitabina gore, dogru hatirliyorsam en az 2-3 ay hergun bu durumun gozlenmesi lazim. Bir gece gotunuze rahat batti diye insomnia olmazsiniz.