insanın tek duasının kabul olmaması

    .
  1. allah’a tevekkül eden insan, kalben o’na teveccüh etmiş demektir. bu teveccüh, başlı başına bir salih ameldir, bir ibadettir. istenen dünyevî maksat gerçekleşsin veya gerçekleşmesin, uhrevî mahsûl alınmış; ruh, huzurun zevkine ermiş, allah’ı anmanın safâsını sürmüştür.
    5 ...
  2. .
  3. gerçekten inançlı ise tevekkül edecek insandır.
    4 ...
  4. .
  5. belki o anda o dileğin olamaması uygundur. kim bilebilir ki?
    tablonun tümünü görememe kaynaklı alınganlıktır. biliyorum, işleri bazen ağırdan alıyor ama ona kafa tutup küsmenin de çözüme hiç bir katkısı yok.
    4 ...
  6. 14.
  7. ihtimali bile soz konusu olmayan bir mevzudur. ama aninda kabul gormezse, yani kisinin istedigi sey, istedigi anda gerceklesmezse aceleci ve nankor insanoglu icin isyan etmeye bir sebep olur..
    ama bilinmeli ki dua, dua gibi oldugu surece allah teala'nin vaadi gerceklesir;

    Darda kalanların, kendisine yalvardıkları zaman duasını kabul eden ve onları sıkıntıdan kurtaran kim? *
    Kullarım sana beni sorduklarında, (bilsinler ki) ben onlara çok yakınım Bana dua edenlerin dualarını kabul ederim. * *

    allah dualara icabet eder. samimi oldugu surece hepsine eder fakat her zaman bizim istedigimiz yonde etmeyebilir.
    bazen, edilen dua kulun hayrina olmaz. boyle olunca allah o duayi ahirete saklar. kulunun hayrina olarak icabet eder. bu sebeple dua edildiginde hayirli olan istenilmelidir. hayri yaradan bilir cunku..
    vaktini erteler ya da.. aninda kabul olmaz da bi sure sonra olur.. ama olur! o kadar cok yasadim ki bu lûtfu... hic ihtimal gorulmeyen seyler oldu hayatimda...
    alemlerin rabbine sukurler olsun!

    ayrica; (bkz: insanoğlunun inanma ihtiyacı/#9824582)
    4 ...
  8. 10.
  9. 1.
  10. Hasta ve Doktor münasebetiyle örnek verilecek olunursa, hastanın aslında mevcut hastalığına iyi gelmeyecek bir ilacı ısrarla istemesinin, ama doktorun o ilacın ona iyi gelmeyeceğini bilmesinden dolayı ilacı vermemesinin oluşturduğu duruma benzeyen bir durum olabilir. Insan ilmi cüz'idir, bütünü göremeyebilir.
    2 ...
  11. 6.
  12. "insan hayra dua eder gibi şerre dua eder. şüphesiz insan çok acelecidir." * ayeti gereği, allahı'ın duaları, bazen kabul etmemesinin çok da iyi olduğunu savunabileceğimiz durumdur. bir yerde allah ın rahmetidir. allah, yarım akılla, cahillikle kendisini zarara sokacak isteklerde bulunan kulunu korumaktadır.

    bir de tabi ki ömrü boyunca sadece darda kaldığı zaman allah ı hatırlayan kuluna da allah'ın bir uyarısıdır bu.
    2 ...
  13. .
  14. dünya hayatı bir oyun ve eğlenceden başka bir şey değildir. müttaki olanlar için ahiret yurdu muhakkak ki daha hayırlıdır. hala akıl erdiremiyor musunuz?
    (enam 32)
    3 ...
  15. 5.
  16. hiç bir şey kaybetmeyen insandır.bu dünyada basit bir şey istersin kabul olmaz ama sen ettiğin duanın mükafatını ahirette alacaksındır.dua ette oraya kalsın.
    2 ...
  17. 3.
  18. "her işte bir hayır vardır. bir kapı kapanınca, diğeri açılır" düşüncesi ile, "sesimi duyan yok galiba aslında(?)" düşüncesi arasında gidilip gelinen zamandır.
    2 ...
© 2025 uludağ sözlük