insanlık tarihine, bilimine, insanlığın gelişimine katkı sağlayan buluşlardır.
evet, türkler pantolonu buldu* iyimser bir tanım olabilirdi. tam bizim coğrafyamıza uygun ve komik. ama aslında dünyada bilinen ilk mikrobiyolog olan akşemseddin bir türk, aynı zamanda ilk uçan ve hatta ilk kıtalararası uçan insan hazerfan ahmet çelebi de bir türk. diğer taraftan ilk denizaltıyı yapan mimarbaşı ibrahim ağa da bir türk.
bu gün oynanan futbolun atasının rugby değil, orta asyada oynanan tepük olduğunu da pek az kişi bilir. çünkü bizim insanımız kendi milletini aşağılamaya ve onunla alakalı bir şeyler öğrenmektense onun yaptıklarını karalamaya yönelik birşeyler bulmak ister.
şimdi denecek ki hep geçmişte yaşıyorsunuz. hayır yaşamıyoruz, son 40 yıldır;
atom ve moleküllerin çok-elektronlu kuramı, DNA sarmalının çözelti içinde o biçimde nasıl durduğu, kimya biliminin Kuantum mekaniğinde Hilbert uzayının topolojisi ve içerdiği yüksek simetrileri sayesinde topolojik inceleme ile sağlam bir temele oturtulması, kimya biliminde matematik kullanılması*, tam olarak yüz nakli *, Üremeye yardımcı tedavi yöntemlerinden tüp bebek-mikroenjeksiyon başarısını yüzde 33 oranında artıran Manyetik hücre seçici (MACS) ** , Minimal kesimli tek yarma (ensizyon) ameliyatı *, artroskopik yardımlı gelişimsel kalça çıkığı ameliyatı *, DNA şifresini değiştirerek sağlıklı kök hücre üretme *, maddeyi 4ncü haline çevirebilen kompozit zırh *, obezite ve diyabet tedavisi *, dondurulmuş yumurtayı insan karnına naklederek embriyo elde etmek (menapozlu kadınlara annelik şansı) *, Düşük doz kortizonun açık kalp ameliyatlarında oluşabilecek komplikasyonları ve olumsuz tepkimeleri azalttığı; kalbinde iki ayrı tümör bulunan hastanın kalbinin sağ kısmının tamamına yakın kısmının çıkarılarak müdahale edilmesi, 6 santimlik delik olan kalp ameliyatının yapılması, Normal ameliyatlardaki yaranın 5'te biri oranındaki delikten ameliyat, Kalbinin boşlukları arasında kist ve ileti bozukluğu gelişen hastadan hem kist çıkarılması hem de kapak onarımı ve kalp pili takılması operasyonunun eşzamanlı yapılması *, şizofreniye agmatin in sebep olduğu *. vs vs vs uzar gider. o kadar sonsuzdur ki türk bilimadamlarının insanlığa hizmet eden buluşları.
daha dünyanın en zeki insanı olan nadia camukova var, veya runik yazıyı ilk defa okuyan kazım mirşan, matematikte geometri diyen cahit arf var, ömer hayyamlar, lokman hekimler. kimler kimler.
size bir şey daha söylemek istiyorum ki çok şaşıracaksınız; "bileşik madde" attila nın ordusundaki yaylarda ilk olarak kullanılmıştır. bu gün, uçak kanatları, attila nın ordusundaki yaylar taklit edilerek imal edilmektedir.
siz köpeklerin koruma amaçlı eğitimlerinin ilk defa türkler tarafından verildiğini bilir misiniz?
peki siz arkadaşlar, ilk evrenkentlerin (üniversite) selçuklu zamanında inşa edildiğini ve avrupanın bunları ancak 1200 lü yıllarda taklit edebildiğini bilir misiniz?
bilin arkadaşlar. bunlar aklıma gelenler, öylesine yazdıklarım. araştırın, bulun. o kadar yüce bir milletin evlatlarısınız ki; atalarınızın kemiklerini sızlatmayın. bu genleri, bu asil kanı onlardan miras aldınız. saçma sapan geyiklerle aldığınız bu yüce mirası heder etmeyin.
gelişmiş statüde değerlendirilen birçok ülkenin insanlığa hizmet eden buluşlarıyla kıyaslayınca, maalesef solda sıfır kalan buluşlardır. çünkü türk toplumu buluş yapmaya kafa yormaz, hazıra konmayı sever. kıçını yaya yaya kaykılıp saatlerce çay eşliğinde muhabbet etmeyi sever. işten kaytarma yollarıyla ilgili buluş yapmakta ustadır. vesair vesair. yine de biz dünyanın en büyük milletiyiz ve "bir türk dünyaya bedeldir" değil mi?
herkes evindeki eşyalara, cihazlara vs. şöyle bir baksın. kaç tane türk buluşu şeye rastladınız?