Hep mutlu olacaklarını düşünmeleri ve bunu beklemeleri. Sanki zarlar kıçıkırık ahmete ayşeye sürekli düşeş gelecek? Var mı öyle üç kuruşa beş köfte? Az acı da çek, aldan, aldat, ağla, kahkaha at, kork, sev, öfkelen hayat sürekli mutlu geçer mi? Şeftali beyinli olmak mı istiyorsunuz? Robotik, mutlu inekler mi olmak istiyorsunuz?
ekonomik nedenler, farklı istikrar sızca hayatı vuran iniş çıkışlar mutsuzlukta birer etken unsur durumunun içerisine girmektedir fakat son zamanlarda özellikle genç ve orta yaş grubunda ki en büyük mutsuzluk sebebi bak tırnak içinde yazıyorum "ne istediğini bilememek". ne alaka deme; sabahtan akşama kadar öyle şişirilmiş hayatlar, insan ilişkileri arasında öyle kolpa mevzular duyuyoruz ki. artık elimiz de ne olursa olsun bizi asala mı asla mutlu etmiyor ve hep bi fazlasını bi fazlasını arar pozisyonlara düşüyoruz.
benim diyeceklerim bu kadar..
Kendini sevmemek.
Sürekli beklenti içine girmek.
Başkalarına göre yaşamak.
Her şeyi çabuk tüketmek.
Sosyal ağlarda gösteriş yarışına girmek, kendi hayatını başkalarıyla kıyaslamak.
eski zamanlara göre insanlar artık her kararı kendisi vermeye başladı.eskiden insanlar tamamen sisteme göre yaşarken şimdi alabileceğimiz pek çok karar bulunuyor.bu da beraberinde çok büyük risk getiriyor.insan hayatını etkileyen kararları verirken çok zorlanıyor yanlış kararı verdiğini düşündüğünde mutsuz oluyor.ayrıca elindekileri kaybetmemek hep sahte bir güvenlik duygusunda kalmak için yeni kararlar vermiyor , mevcut durumlarını bozmak istemiyorlar.halbu ki risk almadan daha mutlu olamazsın sadece mevcut yaşamını korumak için çalışmak doğru bir şey değil.bir geminin en güvenli olduğu yer limandır ama orda durmak için yapılmamıştır.
Şüphesiz küçük şeylerle yetinmeyi bilmemeleridir.
Ha bir de çekememe olayı var. Diğer insanları çekemediği için depresyona girmeyi adet edinmiş olmalarıdır.