Bizzat anayasa, hakim ve mahkemelerin yaptığı şey.
Duruşmaya sıradan bi gömlek tişört pantolonla git hakim savunmanı alırken görünüşünden tipinden dolayı 1-0 yenik başlarsın.
Janti bi takım giy Oyle git. Bide yakışıklıysan tamam. 1-0 önde başladın. He suç her daim suçtur şimdi adam sırf janti geldi diye cinayetini ört bas edecek değiller.
Ama adalet bile dış görünüşle orantılı işliyor gerçekten.
Ve, asla dış görünüşe göre yargılamamcılarda bi siktirsin.
günümüzün en büyük hastalığı, cakası düzgün olan herkesin düzgün biri sanılması. ye kürküm ye davası yani varsa kürkün adamsın. ciğerin beş para etmese bile, yoksa kürkün ne kadar adam gibi adam olsursa olsun kişi boşuna.
insanların kişiler hakkındaki ilk yargısı dış görünüşle oluyor. Be siz o kişiyle samimi olacak kadar iletişim kurmayacaksanız her türlü davranışınız bu ilk önyargıya göre şekilleniyor.
Örneğin: bankacılar, sigortacılar, satış mümessilleri vs.
Arkadaşlık vs tarzı ilişkiler dışındaki iş hayatı tamamen dış görünüş odaklı.
Dış görünüşünden kasıt giydiği kıyafetlerse ve yargılamakla kast edilen hakkında fikir sahibi olmaksa evet insanları dış görünüşüne göre yargılıyorum ve doğru sonuçlar veriyor.
görünenler semboller, aklımızdan geçen sembollere verdiğimiz anlamlardır. bu yargılamak değil, aynen harita üzerinde bir konum belirlemektir. Görüşmelerle bu anlamlar değişebilir veya pekişebilir.