insanları dinlediğine göre yargılamak saygısızlık olur. Nitekim her insan farklı zamanlarda farklı türlere ilgi gösterebilir. Kişinin ne dinlediğine bakarak sadece o andaki ruh halini ya da ilgisini değerlendirmek mümkün olur. Bu da kişiyi yargılamak için değil anlamak açısından önemlidir.
efenim ergen gencin kendini kanıtlama yüceltme çabası için de kimlik bulma yollarında kullandığı bir araçtır. ergenliğin sonuna doğru yaşın kemale erip biraz kimlik oturunca terk edilen bir metoddur.
tama yargılamak iyi değildir kötüdür falan filan ismail yk dinleyen bir kız çekilir mi? ey sözlük yazarları soruyorum size 22 yaşında ismail yk dinleyen, selena izleyen kız çekilir mi?
eğer serdar bortaç a tapıyor ve murat kozun her konserine gidiyorsa gayette yapılması gerekir. en yakındaki sivri cisim alınır ve kafasına sert darbelerle vurulur. mutluluk hormonu yavaş yavaş yayılır, tatmin olmuşsunuzdur...
yanlıştır, ama hemen herkes tarafından da uygulanmış durumdur. insanı bu yargılardan kurtaran elbette istisnalar olacaktır. örnek olarak; arabesk dinleyeni kıro olarak adlandıran bir adam, bu müziği dinleyen efendi biriyle karşılaşınca, bu yargı kırılmaya başlar.
olabilir bir durumdur zira bir serdar ortaç,demet akalın,ismail yk ve türevlerini dinleyen biriyle ne paylaşılabilir herşeyden önce senkronizasyon sorunu yaşanır.örneğin:ismail yk facebook şarkısını dinleyen birinin ruhunda neler olabilir ki hayata nasıl bakar ki.
Her zaman için geçerli olmasa bile insanların değerlerini bu şekilde kestirebilmek mümkündür. Yargılamak ise tamamiyle yanlış olan durumdur. Ama bir ön bilgi alınabilir insanlar hakkında dinlediği müzik sayesinde...
çok da yanlış değildir, insan kendine yakın bulduğu müziği dinler. yargılamak değil de o insanın kişiliğiyle ilgili bazı bilgiler verebilir müzik zevki.