insanlarla uğraşmak

    12.
  1. katil olmanızla bile sonuçlanabilir. bir kasiyerlik yapalım kyk borcumu yatırayım dedim. Brezilya dizileri entrikalarını geçti be. abi herkes mi arkadan konuşur. bölge sorumlusu bile personeli çekiştiriyor. vel aslı kelam kulak tıkamak gerek bazı şeylere yoksa kafayı üşütürsünüz.
    5 ...
  2. 18.
  3. Adamı dumur eder dumur. Arkadaş bir insan diğerine hiç mi benzemez be. Herkes farklı farklı ve sürekli gıcığına denk geliyorsun. En acı verici olay da çalıştığın için cevabını veremiyor olmanız.
    5 ...
  4. 15.
  5. Her zaman zordur. Bir iki tane kafa dengi arkadaş çıkar karşınıza ama ekseri hep bunalıma sokar adamı. Gideyim bir halkla ilişkiler bürosunda iş arayayım dedim adam manyak mısın oğlum kel olursun stresten dedi. Akabinde bime girdim ne demek istediğini anladım.*
    4 ...
  6. 16.
  7. inanır mısınız en son yapacağım iş olabilir. insanlarla uğraşmak kadar kötü bir şey yok.
    2 ...
  8. 19.
  9. insanlarla uğraşmaya gerek olmayan yer dünyanın en mutlu yeridir ve fakat Dünyada öyle bir yer yoktur.
    2 ...
  10. 4.
  11. özellikle insan kaynakları departmanında çalışan kişinin meslek hayatı boyunca yaptığı iştir. zira insanlarla uğraşmak, onlara bir şeyler anlatmak, anlamalarını sağlamak, yönlendirmek, dertlerini dinlemek ve şirket çıkarları doğrultusunda -ki bu çıkarlar da çoğunlukla çalışanların aleyhinedir- orta yolu bulmak kolay bir iş değildir.
    2 ...
  12. 5.
  13. iki türlü rastlamak mümkündür.
    biri şakasına örn; (bkz: sevket gotu gevset) ibnelik türü ibneliğine insanın ismiyle uğraşmak.
    diğeri çalıştığın koşullara göre insana haber anlatmaya çalışmak.
    2 ...
  14. 8.
  15. onun bunun çocukluğudur.
    açıkça olanını söylemeye terbiyem müsaade etmedi.
    ayrıca böyle bir cümle kurduğum için sevenlerimden özür diliyorum.
    2 ...
  16. 3.
  17. dünyanın en zor işlerinden biridir. ya anlatıyorsun, anlamıyor, anlamak istemiyor, laf sokuyor, takmıyor... saymakla bitmez. tabi bu işin sonunda insan sarrafı çıkıyorsun bu da bir işe yarar.
    1 ...
  18. 7.
© 2025 uludağ sözlük