asıl hata bu adamın sözüyle başlık açanda. Olm niye dikkate alıyosunuz? Diyanet her hafta başka bir şey söylüyor. Dikkate alınacak bir kurum değil benim gözümde.
ahlakı, itaat ve ceza seviyesinden yukarıya çıkamamışsa doğru olabilecek bir önerme. herkesi kendiniz gibi sanmayın, bazı insanlar sadece iyi olduğu için iyidir. (bkz: kohlberg'in ahlaki gelişim kuramı)
dini kefaretler, günah çıkarmalar, tövbeler, 1000 aydan hayırlı geceler, günah silen dualar gibi kötülük "silme" mekanizmaları içeriyorsa her kötülüğü yapar. üstüne vicdan azabı bile çekmez.
Dinleri olduğu için çoğu şeye sahip olmalarına gerek yok diye düşünen kesim. insanların inancı olsa da olmasa da kötü kötüdür. iyi de iyi. Bunun ahiretle tek bağlantısı, cennet inancı-huri inancından dolayı iyilik yapmaya yönelmek. Herhangi bir inanca sahip değilim, insanım. Neden kötülük yapayım? Karakter, kişilik ama en çok da vicdan meselesi. Bir şeylerden korktuğun için onu yapmıyorsan, fırsat verseler yaparsın demek. Bizim fırsatımız varken yapmıyoruz bir de bu açıdan düşünmek lazım.
Birinci ve ikinci dünya savaslari ahiret inancı olan milletler arasında yaşandı ve milyonlarca insan öldü. Hali hazırda dünya uzerindeki igrencliklerin neredeyse tamamı ahiret inancı olan kitleler tarafından icra ediliyor.
Asıl kötülük, "ben müslümanim ve ne kadar günah işlersem isleyeyim, tövbe ettiğimde affolunurum" kafa yapısının oluşturduğu muhafazakar ahlaksızlık..
Bu, Allah'ı, dini, peygamberi ve cenneti tekelinde sayan mide bulandirici dindarlık, semirmekten, otlanmaktan ve göt büyütüp rivayet satmaktan başka bir halt bilmez. Ahlakı ahiret inancından çok daha az olduğu için de ondan her kötülük gelir.
Diyanet işleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Çocuklarımıza daha küçük yaşlardayken ahiret inancıyla ilgili öğrenmeleri gerekenleri öğretmeliyiz. Ahirete inancı olmayan insandan her türlü kötülük beklenir. Onu engelleyecek ne var ki başka. Bu dünyada yaptığı bir şeyin hesabını ahirette vereceğine inanmayan birisi dünyada hangi kötülüğü yapmaz ki" dedi.