kapitalist sistemin hep gözü yukarılarda olan açgözlü insanlara ihtiyacı olduğu için günümüz modern insanına pompalanan en büyük yalanlardan birisidir. ihtiyacı sonsuz olsun ki sürekli kendini motive edecek aptalca zevklerin peşinden gitmek için köle gibi çalışsın olay bundan ibarettir. aslına bakarsanız insan ihtiyaçları beslenme ve barınmanın dışında önemli şeyler değillerdir sosyalleşme eğlence gibi şeyler bile kişiden kişiye değişebilecek göreceli kavramlardır.
doğrudur safsatadan ibarettir. semavi dinler dışında da ebedi yaşama inanan insanlar vardır elbet. ancak bu onların kendi kişilikleriyle alakalı bir durumdur. ben hiç bir şekilde sonsuza kadar yaşayacağıma inanmıyorum ve bu mümkün olsa bile istemiyorum zaten.
bu kuralı dile getiren ekonomi bilimciler genelleme yapmış ve haklılar.
insanların en az %62 sinin hırslarından kaynaklanan ihtiyaçları sonsuzdur.
reno alır mercedes ister. amg. yani amg mercedes ister.
bi ev alır. birini daha almak ister.
herkeş pilot mu oğlum. benim hırsım sıfır. keyfime bakarım. çayla da mutlu olurum. tarhanayla da.
insanın sürekli yenilenen arzuları olduğunu ileri sürerek safsata olmadığını iddia edenlerin olduğu başlıklır. burdaki anlatılmak istenen de sürekli yenilenen farklı şeyler isteyen insanların tam olarak insan ihtiyaçlarını yansıtmadığı gerçeğidir sürekli birşeylerin yenisini istemek herşeyde yeni farklı birşeyler aramak insanı ancak zevk yönünden tatmin eder, bunlarda geçici şeylerdir kısacası gerçek bir ihtiyaç değildir. gerçek ihtiyaç insanın hayatını devam ettirebilmek için gerekli olan sağlıklı beslenme barınma gibi şeylerdir.
insan sonsuz mu ki ihtiyaçları sonsuz olsun. Herkes ev, araba sahibi olmalı gibi davranıyor. Maaşı 4 bin lira olanlar ağlamaya başlamış fakiriz diye. Fakirlik Böyle olmuyor benim bildiğim arkadaşlar.
iktisat ilmine yeni başlamış yahut bununla hiç alakası olmayan, sınırlı düşünen ve dusundugunun doğru olduğunu zanneden, ihtiyaçların sonsuz oluşundan kastın ne olduğunu arastirmamis, anlamamis kişi beyanı. Neyse ki sözlük herkesin atıp tutmakta özgür olduğu bir platform..
Safsata değildir. ihtiyaçlar karşılandığında daha fazlasına ulaşmak istenecektir. Maslow piramidi bunları güzel anlatır. Kaynakların da sınırlı olduğu gerçeği vardır... iktisada giriş 101.