hocalarımızın dedigine göre kuşlar ve memelilerin ortak atası sürüngenlermiş.
eger biz sürüngenlerden evrildiysek. hani bide maymundan geldigimiz söylenir ya o muhabbetide bu işin içine alırsak.
sizce insan evrimi durdu mu? durmadıysa bizi hangi evrilme bekliyor?
edit:insnların fikirlerini görmem açısından açılmış bir başlık
insan o kadar yavaş evriliyor ki bugüne kadar dünya üzerinde yaşamış hiçbir insan bu evrime şahitlik edemiyor!
adem ne idiyse ben de oyum.
evrilen insan değil, evirip çevirdiği dünya ve algıları.
evrimci olmama rağmen evrimin öyle kısa süre zarfları içinde anlaşılmayacağını biliyorum. yani bu: "o zaman hayvanat bahçesindeki maymunlar niye insan olmuyo ehehe" diye sormaktan daha saçma bişidir kanımca.
her teorilerin olduğu gibi evrim'in de eksikleri çoktur. onun için bir programı nasıl beta haliyle kullanmıyorsak evrime de betayken biraz temkinli yaklaşmak gerektiğini düşünüyorum.
Bence durmuştur neden mi, çünkü artık gen başarısı yaşama ve çiftleşme için bir etken değil. Engelli ya da genetik olarak yetersiz kişiler ölmüyor ve çiftleşmeye devam edebiliyor. Doğal seçilim yok. Evrim gökten inmiyor ya bir açıklaması var.
evrim her türde hareket edecek diye bir şey zaten yok, çevresel şartlar itici unsurdur, insan artık doğaya hükmedebildiği için çevresel şartların etkisinde kalıp değişmesi zordur fakat mutasyonlar da devam ediyordur. yani daha yavaş olabilir insanın doğaya hükmedecek konumda olması sonucunda evrim.
Günümüz vebası “konfor” yüzünden insanlık tembelleşiyor. Doğal yaşama uyum giderek bitmekte. Evrim illa da gelişmek demek değil, nasıl gelişiyorsak aynı şekilde gerileyebiliriz.
durmadı. evrim süreci çok uzun bir zamana yayıldığından an be an gerçekleşen sürecin farkına varamıyoruz. çevre şartları, kullanılan aletler vesaire evrim sürecine etkide bulunan etmenlerdir. mesela olası sonuçlardan biri de uzak nesillerin parmaklarının daha uzun olabileceğidir. kafalar uzayabilir, kollar uzayabilir, bir yerden sonra bildiğimiz insan görüntüsünden eser dahi kalmayabilir. o zaman bu canlıların adı yine insan mı olur bilinmez. insanoğlunun sonu gelmediği sürece bunlar yaşanabilir.
adına adaptasyon demeyi tercih edebiliriz mesela. tam karşılamıyor olabilir ama olsun.
durmuş olsa kalabalık şehirlerdeki stresi kaldırabilecek bir insan yoktu bence. istanbul trafiğine iki kuşak maruz kalan bir canlının bir sonraki kuşakta aynı kalabilmesi mümkün mü?
elbette sinirleri alınmış ve yeşil yanan yayanın ezilmeme içgüdüsü ile kırmızının yanmasına ramak kala yaptığı o hareketin gelişmesi kesinlikle çok uzun zaman almaz.
adaptasyon daha çok nörolojik olarak gerçekleşmekte bence. fiziksel olanı daha uzun sürer.
evrimin bir uydurma olmasından mütevellit, tanımsız bir sorudur.
hâlâ gelip adaptasyon gibi durumları evrim zanneden az gelişmiş canlılar var. bak güzel kardeşim insan vücudu çevresel şartlara uyum sağlayabilir fakat bu evrim değildir. nesilden nesile de aktarılmaz.