--spoiler--
Ve Güneş, onun için istikrarlı kılınan yörüngesinde, sabit bir karar ve düzenli bir kanun dahilinde akar gider. işte bu kudretli, hükümran olan, ilmi her şeyi kuşatan Allahın takdiriyle, sınırlarını, ölçülerini, kanunlarını belirlemesiyledir.
--spoiler--
dinsiz bilim dünyası;
--spoiler--
sanılanın aksine güneş sabit durmamaktadır. Belli bir doğrultu üzerinde sabit bir hızla hareket etmektedir.
--spoiler--
görüldüğü üzere ikisi de aynı şeyi söylüyor. ancak birisi yaklaşık 1400 yıl sonra söylüyor.
beyinin varlığını açıklayın önce bana. sonra aklın nerden geldiğini bulduktan sonra bilim nedir onu anlayın ve bilim nasıl gerçekleşir onu da bulmuş olduğunuz beyin ile çözün eğer beyniniz varsa onu kullanabileceğiniz kadar sınırlarını zorlayın ve dini anlayın. dini anlayın ki herşeyden önce din olduğunu anlayın. böyle aptal aptal konular açıp da beyin hücrelerinizin küçük olduğunu başkalarına göstermeyin.
dinden kasıt islamsa zaten bilimin ta kendisidir efendim bakmayın siz yobazlaşmış kafalara, gavur icadı safsatalarına.
bu dinin tarihinde ilim insanı diye kimse katledilmemiştir hatta dinsizliği savunanlar bile
bu dinin hiç bir emrinde bilmi reddetme yoktur aksine arama vardır hatta aranması emredilmiştir.
bu dinin tek sıkıntısı bu dini dinden önceki atalarının izinden giden müslüman görünümlü yobaz kafalıların ta kendileridir.
özetle dinle yaşarsan zaten bilimle yaşaman gerekmektedir.
eğer din denen olgunun gerçek öğretilerle irdelenmesi sağlanırsa, yani gerçek islam öğretilerinden yola çıkılırsa karşımıza çıkacak olan şey, zaten akılcılık ve bilim olacaktır. bu yüzden her ikisinden de vazgeçmemek elzemdir. insan dinsiz de, bilimsiz de yaşayamaz.
yaşamak eyleminin gerçekleştirilmesi için ne dine ne de bilime ihtiyaç vardır. hayvanların yaşaması da bilimden mahrum olduklarından imkansızlaşırdı aksi halde. yine hayvanların dinleri de yoktur ve yaşayabiliyorlar gayet. din de bilim de hayatta kalma işinden sonra başlar. insanların profesyonel** dinlere-sistemli, kurallı ya da haramı ve helali olan- inanmaya başlamaları aşağı yukarı karınlarını doyurma yetilerini edinebildikleri zamanlara rastlar. keza bilim de o dönemlerde başlar diyebiliriz. toprağa bir şeyler ekmek, karşılığında bir şeyler alabilmek de bilimdir ne de olsa.
bilim de din de potansiyelin geliştirilmesi için varlar. temel ihtiyaçlardan sonra gelirler. bilimi daha iyi şartlar sağlamak, dini de mevcut şartlarla yetinmek için kullanırsın. ikisi birbirini dengeler. ister inançlı, ister inançsız olun. herhangi bir şeyi yanlış, yasak, ayıp buluyorsanız; bu dindir. ahlaki herhangi bir değeri bilim veya başka bir şey kazandırmadı, kazandıramaz da.
din bir icat yapmaz. bilim de sosyal bir sorunu çözmez.*** dinin bilimi engellediği söylenebilir; ancak temelde, dinin yasalarının bilimi direkt olarak etkilediği söylenemez. din adamlarının veya dinden nemalananların çıkarları gereği bilimi engellediği söylenebilir. islam rönesansı denilen döneme bakıldığında dinin engellemediği bilim adamlarını görürsünüz. aynı şekilde rönesansla birlikte dinin engelleyemediği avrupalı bilim adamlarını da..