üniversitede üst üste geçilemediği takdirde önce cezaya, sonrasında ise gözaltına alınmaya sebep olacağı (hihoha) şeklinde bir şehir efsanesinin dolanmasına sebep olan ders. hi ho falan diyorum ama:
son günlerde adının değiştirilmesi için başvuruda bulunacağım derstir. çünkü son bir haftada habire mustafa filminin taertışmasını dinliyoruz kardeşim yeter be filme gidememiş bir bünyenin üstüne bu kadar gelinmezki.
bir aylığına "mustafa filmi hakkında herşey dersi" olabilir aslında.*
hayatımda ilk defa, tarih hocası olup da devrim, eşitlik, marx kelimelerinden övgüyle bahseden bir insan tanıdım. kendisi hacettepe üniversitesinde doçenttir. biraz kaçıktır, ama nedense bana çok sempatik gelmekte. bu sap nesilin biraz uyanması için çaba gösterenlerden.
takdir edilesi.
(bkz: saime selenga gökgöz)
her türkiye cumhuriyeti vatandaşının okuması gereken, lakin sınavlarında şıklarının "yalnız 1 ve 2", "1,2 ve 3" gibi insanı ülke tarihinden soğutacak şekilde oluşturulmaması lazım gelen ders.
Akıl olgunluğuna erişmiş birisine, Tanzimat döneminden atatürkün vefatına kadar yaşanananları detaylıca, kronolojik sırayla okuması ve sindirmesi sonucunda bir nevi aydınlanma yaşatacak olan tarih alanı.
Ondan sonra komplo teorisyenlerine, kulaktan dolma abidik gubidik aşağılık ithamlara acımaya başlar, yakın tarihimizin pırıl pırıl ve gerçek kahramanlarıyla gurur duyarsınız.
Bazı kaynaklar olayı biraz daha genişletip, padişah üçüncü selim dönemi ile mustafa kemal'in vefatına kadar olan sürede geçen tarihi dönem olarakta adlandırır.
aslında Yakın tarih dersidir. Yani etkilerini günümüze kadar sürdüren olaylar... Keşke bu perspektifte ele alınsa... Fakat bakıyorum ilköğretim inkılap tarihi kitaplarına... inönü chp sövgüsü (bir diktatör demedikleri kalmış!) menderes dp güzellemesi... Çocuklara bu "sağcı" hezeyanlarını aşılamakla nereye gideceğinizi sanıyorsunuz? Bu operasyon diliyle... Aferin. Sanki çocuklara Menderes'i mazlum, şirin gösterince masum olacak? Hiç öğrenmeyecekler mi zannnediyorsunuz? *