en kolay verilen derstir. biraz osmanlı imparatorluğunun çöküşü ile cumhuriyete geçiş döneminin, yani feodal türkiye'den kapitalist türkiye'ye geçişin devrimci tarihi incelenirse bu dersi verememek imkan dahilinde değildir.
edit: burada bahsi geçen üniversitenin ilk yılında okutulan "atatürk ilke ve inkılapları" adındaki derstir.
seni geren durum nedir denilesi yazıdır. cemaatci tarikatcıların zoruna gitmesi normaldir. atatrükçülüğü istemezler, sevmezler dertleri, çocuğumuzun beynini nasıl kolay yıkayabiliriz nasıl atatürk düşmanı bir yobaz haline getirebilirizdir..
yurdunu-milletini sevene zevk gelen derstir. yurduna-milletine belli sebeplerden öfke duyan insanlar için büyük eziyettir. sevmediğim birşey bana anlatılsa ben de kızarım.
inkilaplar şapka, entari, ölçü aletleri ile sınırlı olduğundan verilmesi çok kolay bir derstir. bir saçmalık yok, devletin inkilap algısı böyle. duymuşsunuzdur, atatürk'ün yaptığı şeyi devrim, kendisini devrimci sayıyor bu algı.
evet gereksizdir çünkü bundan önce beyin geliştirme teknikleri dersi verilmelidir. bu dersi geçerlerse sonra kavrayabilme dersi verilmeli ardından vatan kavramı dersi verilmeli. bunların ardından gerekli olabilir.
düzenin kendi adamını yetiştirmek adına koyduğu derstir .doğru veya yanlış tartışılır ki bana göre yanlıştır ama normal olan durumdur .o değil de ben sakarya meydan muharebesi zaferinden sonra italyanların güneyden çekilmesinin mantığını hala anlamış değilim .benim gibi liseli bi dostum varsa bunun mantığını açıklasın *
düşüncem şu :türk ordusu sakarya meydan muharebesinde yunanı püskürtüyor .ve güç kaybı yaşanıyor .italyanlar hakikaten bizim topraklarımızda gözü olan bi millet olsa tam bu esnada saldırmaları gerektirmez mi ? veya fransızlar ne diye güneyde konuşlanmışken batıdaki bi zaferden sonra bizimle anlaşma imzalama gereği hissederler ?
bu durum insanda ister istemez 'acaba emperyalist devletler kendi kuklalarını türkün gözünde putlaştırmak adına sahte bir savaş mı başlattılar ? ' sorusunu akla getiriyor .zira bolşevizmle birlikte topraklarımız,emperyalist devletlerin doğudaki sömürgelerine ulaşmakta birinci dereceden önem kazanmıştı .
--spoiler--
t c ink tar ve atatürkçülük dersi ogrencilerini ilgilendiren olay. yas kac
--spoiler--
üniversite de bu dersin okutulduğunu bilmeyen zontaların da olduğunu gördüğümüz durum. fikire katılırım veya katılmam. benim meselem bu değil. benim meselem böyle bir serzenişe "yaş kaç" gibi sözümona giydirdim cümlesi kurma embesilliğini gösterenlerin de dünya da insan olarak anıldıklarına inanmak istemememledir.
ilkokulda verilir, tamam
ortaokul da verilir, hadi o da tamam,
bir de lisede verilir, hadi dersin allah ın hakkı üçtür o da tamam
ama üniversitede özellikle de kel alaka bir bölümde(muhendislik, tıp, fen bölümleri gibi) verilir, üstüne üstlük bir de psikopat bir hoca gelirse, eee artık yeter diye isyan edilir.
utanmasalar yüksek lisans, doktora, hatta doçentlik dersi olarak koyacaklar(tarih bölümleri hariç, onda konabilir).
atatürk hayatta olsa, bu kadar yıl ona bu ders anlatılsa adam "yeter artık ulan kendimden nefret eder hale getirdiniz beni" diye isyan eder.
saçmalaığın ötesinde komiktir. koca bir tarihi bir kişinin üstüne yıkmak, bütün başarıları bir kişiye yüklemektir. tamam işte tarih desrlerinde anlatırsın bu asker arkadaşı ama hususi ders dayatmasıda neymiş.
insanın tarihini bilmesi gerekiyor. anlatılanların hemen hemen hepsi de bir kaynağa dayanırken nasıl kalkıp bunların düzmece olduğunu düşünebilen zihniyetleri barındırabiliyoruz?
doğrusu Atatürk ilkeleri ve Inkilap Tarihi olan, orta öğretim öğrencilerinin yakın tarihimiz konusunda az da olsa fikir sahibi olmaları için son derece gerekli olduğunu düşündüğüm derstir.