ucagi bosa almak demek eger tamamen güc kesmek demekse, pilotlar o isi her zaman yaparlar. ucak normalde 400-430 knot süratle ucar ( bu 800-820 km /h sürate tekabul eder) ancak inis sürati en fazla 160-170 knot tur. inis halindeki bir ucak yercekimine dogru hareket ettiginden, inis halindeyken flaplarin yardimiyla sürat keser. ancak eger ucak 5-10procent yüzdeyle jet motorlarini deploy konumundaysa, bu mümkün olmayabilir. o yüzden jet motorlarindan gazi tam kesmek, ve flaplar yardimiyla ucak inis halinde olmasina ragmen yavaslamasini saglamak, cok yapilan bir istir.
yoksa bir ucak inis sürati olan 170 knot a zorlukla düser. ucaklarin inislerinin öngörülenden daha hizli olmamasi ölüm kalim meselesidir. hizli inerse fren mesafesi uzar, ve pist uzunlugu icerisinde duramaz. ayrieten inis takimlari da belirli bir fiziki gücten fazlasini - özelikle cok büyük ucaklar gözönüne alindiginda tasimazlar...
yani "pilotun ucagi bosa alip, ucagin süzülmek suretiyle sürat düsürmesini saglamasi" aptalca bir söylem degildir.
artık nasıl olduysa kamyon şoförlüğünden pilotluğa terfi etmiş olan insandır.
(bkz: o nasıl terfi lan) uçağın ön camına cd yapıştırma, kalkış koluna tespih geçirme ve uçağın kuyruk kısmına bi ayrılığına bi de karlı havada uçak kaldırmaya dayanamıyom gibi bişey yazma ihtimali yüksektir.