ingilizce dilinin doğal seslerden etkilenerek türemiş ilkel bir dil olmasıdır. yıllarca bu tabir türkçe için kullanılarak türklere barbar muamelesi yapılmış, ancak asıl barbarın ingilizler olduğu gözden kaçırılmıştır.
örnek1) çorba.
içilirken suuppp diye ses çıkmasından yola çıkılarak soup demişler.
örnek 2) tokat.
tokadın sesinin slappp olmasından yola çıkılarak slap demişler.
örnek 3) bomb.
patlarken "bommm" sesi çıkmasından yola çıkarak "bomb" demişler. yaratıcılık bu mu.
örnek 4) yalamak.
bir şeyi yalarken "lık lık lık" diye ses çıkmasından yola çıkarak lick demişler.
Bu örnekler böyle geliştirilebilir. Bunları 5 dakika içerisinde buldum. ingilizce dili vahşi doğdaki seslerden yola çıkılarak türetilmiş doğaçlama bir dildir; ilkel insanın en ilkel dilidir.
tamamıyla saçmadır. üstelik ingilizce başlı başına bir dil değildir zaten. germen dilinden gelmiştir. germen dilinin de günümüzdeki en yakın atası almancadır. ingilizce almancanın türevidir. tüm germen dillerinin hası almancadır. yeryüzünde 6 farklı ana dil vardır. ana dili ile ana dil farklı şeylerdir üstelik. 6 temel ana dil vardır. bunların farklı birer mitolojisi vardır. sarı ırk dediğimiz uzakdoğu'nun dili bir kaplumbağanın sırtında gelmiştir mesela. bir de babil efsanesine vardır. insanlık tek bir topluluktur ve tanrıya ulaşmak için kule inşaa ederler. tahmininiz üzere bu babil kulesi. belirli bir yüksekliğe gelince, tanrılar kızar ve insanoğlunu lanetler. birbirlerini anlayamaz hale gelirler ve yeryüzüne dağılırlar. bu 6 farklı dili konuşan 6 farklı ırk şuan günümüz ırklarını oluşturmuştur. antropoloji ne ilginç dimi? kesinlikle. neyse konumuz neydi, ingilizce, ingilizce o kadar karma bir dil ki aslında, aklınız hayaliniz durur. biraz araştırın göreceksiniz.
yansıma sözcüklerde türkçe'de bol görülen durumdur. bu durum dilin ilkelliğini,sıradanlığını vermez. tersine dili güzelleştiren bir faktördür. yalnız bana göre ingilizce bana biraz uydurulmuş bir dil gibi geliyor. örneğin türkçe oldukça gramer açısından kurallı bir dilken, ingilizcede ise kuralsız durumlar göze çarpıyor. öneğin go fiilinin geçmiş zamanının went olması, mouse'nin çoğulunun mice olması gibi. almanca'da bu kuralsızlık çok daha yaygındır. hatta kaideler istisnaları bozmaz kıvamındadır. türkçe esnek bir dildir aynı zamanda. birşey ifade edebilmek için illa yüklemin sonda olması gerekmez. cümle başına,ortasına, sonuna istediğiniz yere koyun. cümle sadece devrik olur; fakat ingilizce'de bunu yapamazsınız. bu arada yeni doğan çocuklar türkçe'yi ingilizce'ye göre daha hızlı öğrenebiliyor. bir de hint-avrupa dillerinin kökeninin kurgan hipotezi ile açıklanması da başka ilginç bir nokta. düşünün, hipotezlerinin isminde bile türkçe bir kelime mevcut. türkçe'nin ilkel değil de ben çok köklü ve kullanışlı bir dil olduğunu düşünüyorum. hatta dünyadaki dillerin kökeninde türkçe çıkarsa pek şaşırmayacağım. zaten türk tarih tezi de bunu anlatmıyor muydu?