Özellikle 17. ve 18 yüzyıllardan sonra yaptığı deniz aşırı sömürgeleri sayesinde ingilizce bir dünya dili haline gelmeye başladı. tabi dilin bu kodar kolay bir dünya dili haline gelmesinde ki temel etkenlerden biriside kuşkusuz ingilizcenin diğer batı avrupa dillerine göre çok daha basit olmasıdır. kökeni her nekadar latince olsada germen dili grubuna aittir.
biri bölümümü sorduğunda cevaplamaktan nefret ettiğim sorudur.çünkü arkasından gelen cümle "hadi ya bende geçen çok daş bi hatun eklediydim konuşmama bi yardım ediversen" olacaktır.
ilkokul 4.sınıftan beri haşır neşir olunan, okullarda verilenlerin hiç bir zaman fayda etmediği, mutlak suretle bir kursa ya da yurt dışına giderek öğrenilecek önümüzdeki yıl öğretmeni olacağım dildir.
2 sene boyunca yabancılarla haşır neşir olunarak (yüz yüze de gerek yok, internet karşınızda...), azıcık da google translate yardımıyla öğrenilebilen okunuşu yazılışından farklı ve zor olan bir hint-avrupa dili.
okulda birşey öğrenemeyip, lostu alt yazılı izlemeye başlayınca birşeyler kapmaya başladıgım ancak incir çekirdeğini bile doldurmucak kadar az bildiğim üstelik konuşulunca anlamadıgım dil. ne yazıkki türkiyede sadece yazabilmek öğretiliyor. anlayabilme ve telaffuz öğretmenlerin umrunda değil. nede olsa kendileri biliyorlar...
türkçenin kat kat üstündedir. Türkçe sadece türkiye'de işe yarardır, ingilizce antartikada bile konuşulur; dünyaya hükmeder. (bkz: ailecek öğreniyoruz)
500 yıllık bir tsrihi olan 5 dili karışı mı olan saçma sapan bir dildir.Ayrıca bütün dünya ingilizce konuşuyor safsatasının yıllardır ülkemizde zorla kabul edilmeye çalışıldığı dildir.Hiçbir alman,fransız,italyan ingilizce bilse bile neredeyse ingilizce tek bir kelime bile konuşmazlar çünkü dillerini ingilizceden daha üstün görüyorlar.Buna rağmen bizde ingilizce konuşmak çok matah bişeymiş gibi herkes güzel Türkçemizin yerine ingilizce konuşmaya çalışıyor.Çok yazık çok.
ingilizlerin dünyaya kabul ettirdikleri dildir. öğrenim açısından dünyanın kesinlikle en kolay dilidir, kendisi gayet saygındır, yine belirtmek lazım ki aptal saptal bir dil olduğu falan yoktur. dil konusunda zerre bilgisi olmayanların şöyle karmaşık böyle burdan almışlar bıdı bıdı çemkiriklerine maruz kalır.
bilinmesi ve gerektiği yerde kullanılması, 2010 yılında elzemdir. "türkçe çok güzel ama" diye ağlamak yerine dili milyarlarca insana konuşturmak lazım. elin adamı dilinin geçmişine, güzelliğine bakmaz. ingiliz bir şey yapıyorsa "ingilizce konuşacaksın olm" der. türkiye'de zaten sana kimse ingilizce konuş demiyor. ha yurtdışına çıktığında da "ingilizce ne ya bana ne türkçe daha güzel" dersen gülerler, üzülürsün.
messenger, facebook gibi ortamlarda herhangi yabancı biriyle konuşularak pratik yapıldığı taktirde -çeviri kullanmadan, sadece bilmediğin kelimelere sözlükten bakarak- öğrenilmesi kolaylaşacak olan dil.