okunulan tıp fakültesinden ne anladıklarını her zaman merak etmişimdir. hakkaten ne anlıyorlar? millet türkçesini okuyamazken ingilizcesini okumak çekilir gibi olmasa gerek allah okuyanlara kolaylıklar versin .
öyledir ya da böyledir. tıp bir bilim dalıdır ve bu bilimin de dili ingilizcedir. ingilizce tıp okuyanlar çok iyi bilir ki türkçe notlar çok da uydurmasyon gelmektedir. kaldı ki tıp üzerine yazılan kitapların çoğu ingilizcedir ve bunların sadece bir kısmı türkçeye çevrilmiştir. ha ben ssk doktoru olmak istiyorum diyorsanız başka. ama kariyer yapmak istiyorum diyorsanız ingilizce şart.
ingilizce bilmeyenlerin yazıp hazırlığı bi şekilde atlayıp 1. sınıfta pıtır pıtır döküldükleri bölüm. ancak ingilizce bilene ingilizce çalışmak daha kolay geliyor.
- how are you?
+ valla doktor bey, sabahları kalktığımda sanki böyle sırtıma iğneler saplanıyor.
- hımm, interesting...
+ eee, ilaç?
- ya biz buraya kadar geldik ingilizcede, daha ilaç kısmına geçmedik.
+ allah belanı versin.
genel görüşe göre çok da iyi değildir. ingilizce tıp okuyan arkadaşlarım, hiç bir faydasını görmediklerini ve görmeyeceklerini söylüyorlar. türkçe tıp okuyan birisi olarak kişisel görüşüm, lüzumsuzdur. zaten türkçe tıp eğitimi veren fakültelerde de tıp ingilizcesi eğitimi veriliyor. tercih şahsın kendisine aittir tabii fakat, tercih edilesi değildir.
türkiye'de 4 vardır efendim bunlarda; marmara, hacettepe, cerrahpaşa, inönü. harç diğer tıp fakültelerinden pahalıdır, ingilizce olduğu için. bi manası var mı derseniz bence yok. inönü üniversitesinde dersler türkçe anlatıyor zaten, sadece adı ingilizce ama zaten mantıklı olan da budur. tıbbın zaten evrensel bir dili vardır; latince, o yüzden ingilizce tıp okumanın hiç manası yok bence.
bir sürü iyi yanı olan,ama bir sürü de kötü yanı olduğu için tercih yaparken insanı fırıldak gibi döndüren bölümlerdir.Allah rızası için ingilizce tıp hakkında bilgisi deneyimi olanlar üşenmeyip yazsınlar,çok zor durumdayım sözlük!