diger yabancı dillere göre ve tükçeye göre ingilizcenin daha kolay olduğu kanısıdır. öğrenilmesi gereken birkaç grammar kuralı ve birkaç özellik ** dışında sadece kelime bilgisine dayanan ve ratikle pekişecek olan bir dildir. daha orları için,
(bkz: rusça)
(bkz: çince)
(bkz: fransızca)
(bkz: türkçe)
her insanın doğuştan 3000 dil öğrenme kapasitesiyle geldiği göz önüne alınırsa doğrudur. zorluk seviyesi bilişsel olarak bütün dünya dilleriyle aşağı yukarı aynı seviyededir.
ingilizce, eger basit bir cumle kurulacaksa kolaydir, evet. birkac bin kelime ogrenip, bu kelimelere fazla mudahale etmek zorunda kalmadan ( I go, you go, he/she goes, degil mi yani?) derdinizi kolayca anlatacak hale gelebilirsiniz. Fakat uzgunum ama bu kadar yaygin olmasindan ve argo kelime yelpazesinin gelismisliginden mutevellit, genis bir kelime haznesine sahip olmadan da bazi seyleri anlamak neredeyse imkansizdir. turkce konusurken bir nesne icin tek bir kelime varken, ingilizce karsiligindan 7 tane bulunur. bana gore, gercekten guzel konusulmasi cok zor olan bir dildir. bir de bunu italyanca, almanca, isvecce gibi cesitli dillerle deneyimi olan biri olarak soyluyorum. (acilin ben uzmanim)
ilkokul dördüncü sınıftan beri az buçuk da olsa ingilizceyle haşır neşir olan bir insanın söyleyebileceği bir söz. evet bana kolay gelebilir ama dünya üzerinde ingilizceden daha kolay diller de var. ve ingilizce çok da kolay bir dil değil. akademik düzeye çıktığınızda bi taraflarınızdan kan almaya başlayabilir.
türkçe ' de 45 bin, ,ingilizce' de ise 850 bin civarı kelime olduğu düşünüldüğü takdirde pekte kolay olmayan bir dildir.
(bkz: toefl nedir bilir misin)
Çok doğru tespittir. Yıllardır söylerim ben bunu. Iki farklı aksanla yıllardır kullandığım dildir bu ingilizce. Kimi zamanlar haftalarca türkçe konuşmadan düşünmeden konuşmuşluğum vardır bu dili. Hele uzun bir sonra tekrar türkçe konuşmaya başlayınca insan, aradaki farkı çok daha iyi anlıyor ve türkçenin çok sağlam dil olduğuna tekrar kanaat getiriyor.