sorgulamak için , genel anlamda zaten inanç gerekmez..
anlamaynalar için bir de örnekle açıklayalım : komunizme inanmayan bi asker pekale komusit olduğu sanan bi genci sorgular..bu onun anlatıcaklarına inandığı ya da inanacağı için değildir..
eğer spesifik olarak islamdan bahsediliyorsa da , islam'da zaten sorgunun yeri yoktur..hele allah'ın varlığı konusunda adı bile geçmez..o bakımdan hem inanmak hem sorgulamak zaten salaklık olurdu...
o değil de , ben kendi çapında inanan biri olarak , bu inancı savunan salakların iq'suna bakıp lan acaba mı diye düşünmüyo değilim..
allah a inanıp inanmama durumuna gelmesi için sorgulama yapmış olmalı insan. bahsi geçen ateistte yaptığı sorgulama sonucunda allaha inanmamaktadır. bu bu kadar basittir. 2 kere 2 her zaman dört etmez ama 0 artı 0 her zaman sıfırdır.
muhtemelen tarih bilimiyle uğraşıyordur. çünkü tarihle uğraşan herkes bazı gerçekleri görecektir. tutarsızlıkların farkına varacaktır. araştırılan ise tanrı değil, onun gönderdiği söylenen kitap ve kitabın içindeki bilgilerdir.
çok salakça bir yaklaşım.şöyle ki ateist dediğin allahı değil allah ve ya her hangi bir yaratıcını değil o yaratıcı denilen şeyin varlığını sorgular.eğer allah sen çok adaletsizsin diyen bir ateist gördüyseniz yanlış görmüşsünüz.çünkü o ateist değildir.
sorguladığın allaha inanmak veya inanmamak, inanmadığın allahı sorgulamaktan daha yeğdir.. malum hal odur ki insan inanmadığı şeyi sorgularken önyargılarından kurtulamaz.. inanmak kurallarla belirlenmiştir lakin inançsızlık daha çok sorumluluk ve birikim gerektiren karmaşık bi düşünce sonucunda varılması gereken durumdur.. inanmamak için inanandan çok şey bilmek gerekir..