sürükleyici amerikan filmi tadında kitap.*ama klasik mi derseniz yanından bile geçemez. bir edebiyatçı zekası yok adam fawer'de ama iyi bir senaryo yazıp gişe yapacak bir filme imza atabilir.
okumaya başladıktan sonra olay örgülerini kaçırmamak için uzun aralar verilmemesi gereken kitap.
yeni okuma fırsatım oldu. şöyle bir şey var ki bu kitabı okurken bir hollywood filmi izliyormuş gibi hissediyorsunuz. kitap çok etkileyici, ilgi çekici fakat üstünden zaman geçtikçe etkisini kaybediyor. edebi yanı ağır basmıyor. fakat okunmaya değer olduğu çok açık. mahsun kırmızıgül ya da özcan deniz'den biri filmini çekse de izlesek. şaka lan şaka.
Dakikalar Öncesinde Bitirdiğim ve Gerçekten Çok Beğendiğim Adam Fawer imzalı Kitap. Aslında Kitaba ilk başladığımda 30-40 sayfa kadar ne kadar sıkıcı bir kitap demiştim -neden sıkıcı olduğunu spoiler vermemek için söylemiyorum- neyse sonra ne olursa olsun kitabı bitireyim dedim. ve 30-40 sayfa daha okuyunca işler ilginçleşmeye ve beklediğimin, düşündüğümün aksine olaylar çok garip yerlere gitti. sonuna kadar her anını merakla okudum. eğer kitap okumayı seviyorsanız ve aklınızda bir kitap ismi yoksa tavsiye ederim. ama dediğim gibi ilk 30-40 sayfa sıkıcı hatta anlaşılmaz bile gelebilir.
1 yıl önce hediye gelmişti. Okuyacak kitap kalmayınca 43. baskı bir okuyayım dedim. Güzel bir kitap olduğu kesin. ( Da vinci şifresini sevenler okumalı ) ama akılda kalıcı mı? 1-2 gün sonra unutulur. En iyi kitap hala : ''tutunamayanlar - Oğuz Atay'' Adam zaten bu kitabı yazdıktan sonra beyin tümörü oldu .
adam fawer'in güzel bir kıtabı. ilk başlarında insan biraz sıkılıyor, kitaptan kopma olabiliyor. ancak ortalarına doğru büyüsüne kapılıyorsunuz. finali ise gerçekten müthiş.
Adam Fawer tarafından yazılmış ve 2005 yılında yayımlanmış bilim kurgu romanıdır. En iyi roman kategorisinin de aralarında olduğu çok sayıda ödül kazanmıştır. ismini vermek gibi olmasın erkan hoca tarafından kitabın içinde geçen hikayeler kendininmiş gibi anlatılmaktadır. ah ulan istatistikçiler siz yokmusunuz.
ilk 50 - 60 sayfa çok sikikti. kitabı parçalaya bilirdim o derece. sonraki 110 sayfayı okuması gerçekten müthişti. harika gidiyor bakalım. sonumuz hayrolsun.
hayatında en fazla üç-dört kitap okumuş kişilerin putlaştırdığı ergen kitabı. "ilk 50 sayfasında sıkıldım" demekle bile resmen ne kadar kitap cahili olduklarını göstermişlerdir. lan öküz, zaten tüm kitapların ilk 50 sayfası karakterleri tanıtma adına yazıldığından bayar biraz. sen ne bekliyordun ki? daha ilk sayfada sikiş-sokuş olacak hali yok ya.
siz cahil ergenlere tavsiyem, şöyle 500 sayfalık sözde macera kitaplarını okuyacağınıza gidip bir tolstoy okuyun.
Adam Fawer'in ilk kitabı. Tahminen defalarca entry silinmiştir bu başlıkta.
asıl onur kırıcı şey ise bu kitabı sözlükte Olasılıksız diye bahsedememek. Çünkü sağolsun ingilizcesini duyunca cool olduğunu düşünen, kendi benliğini yitirmiş, kendini beğenmiş olan modlarımız sağolsun.
Bunlara sorsak ezanı türkçe okutulmasından yanayız derler. Aynı şekilde "sözde" türkçe'yi savunurlar. Ama gelin görün ki böyle kendi benliğinden utanma hareketine giderler.
Ulan bu kitabın yazarı, ikinci kitabı olan empati'yi ingilizce basmamış, türkçe basmış ulan! Düşünün yani elin amerika'nı bile türkçeye saygı duyuyorken bizim cool sözlük sistemi ingilizcesini tercih ediyor.
Neyse zaten kime yazıyorsam, anında silerler bu entryimi.
dur bare ingilizcesini vereyim de, anlasın "bazıları" hangi kitaptan bahsediyoruz. Gerçi adamlar bu kitabı da ingilizce okumuşlardır, ne de olsa coollar ya!
her ne kadar çok başarılı bir kitap olsa da birçok sayfasında fizikle ilgili bilimsel şeyler vardı ve bu konuyla ilgisi olmayan biri olarak o sayfalardan hiçbir şey anlamadım. eminim ki birçok kişi de aynı şeyi düşünüyor. o kadar bilime girmeye gerek yoktu bence.
bu konularla fazla ilgili birinin kitabı biraz yalın bulacağı gayet açık bir durumdur. kitap bu konu hakkında yeterli bilgiye ve ön geçmişe sahip olmayan sıradan bir insan için çok etkileyici gelebilir.
kaliteli bir kurgu fakat sanırım çeviri hali biraz basite indirgenmiş.