Memurluğun tanımı sadece halkın kullandığı hizmetleri sağlayan kişi tanımı mıdır ? Yoksa olması gereken tanım halkın dolaylı ve direkt yollardan fayda sağladığı hizmetlerin nitelikli personeli midir ?
(bkz: memur)
sorunun aslı laik bir devlette, dini olmayan bir devlette neden memurluktur ?
Özel bir durum ve özel bir statü. Din öğretmek devletin işi değil diyebilirsiniz fakat imamlığı bir meslek olarak görmeyip denetlemesini yapmazsanız her imam'ım diyenin kendi kendine birşeyler üretip hurafelere bulaşmayacağını nereden bilebilirsiniz ki. Ayrıca günde 5 vakit namaz kıldıracak mektepli insanlar Nasıl yetiştirilecek ve kazandırılacak. Gönüllü , kendini adamış illaki çıkar ama nereye kadar.
657 sayılı devlet memurarı kanunun 4. maddesinin a fıkrasında sebebi açıklanmıştır.
kullanmadığınız o kadar hizmete devlet yatırım yapıyorken bundan şikayetçi olmayanların imamdan şikayetçi olması manidar.
ha ben de imamlığın vakıflar vasıtasıyla ayakta durması gerektiğine inananlardanım ancak laiklik adına devletimiz imamları ve camileri kontrol altında tutmak için kamusal alan yaptı. biz de eyvallah diyoruz.
Kullanmadığım hizmetler başka insanların kullandığı ve "fonksiyonel" olan hizmetler. Hayır imamın fonksiyonelliği yok neden devlet ayrı muamele sağlamaktadır ?
imamların devlet kontolünde olmasın demiyorum, tabi olsun ama finanse edilmesin. imamı kullanan finanse eder. Topluma bir katkısı yok sonuçta.