imam hatip liselerinin basarisinin sirri

entry33 galeri0
    25.
  1. 26.
  2. soru 1: Hayatınızda hiç imam hatip lisesi'nin önünden geçtiniz mi?
    soru 2: imam hatip liselerinin müfredat programının diğer genel liselerden farksız olduğunu gerçekten biliyor muydunuz?
    soru 3: 1990-1996 dönemlerinde bu liselere öğrencilerin sığmadığını, bazı okullarda ise sınavla öğrenci alımı yapıldığını biliyor muydunuz?
    soru 4: Zamanında Anadolu imam hatip liselerinde ingilizce eğitimin diğer anadolu liselerine göre 4 kat daha yoğunlaştırılmış olduğunu biliyor muydunuz?
    soru 5: Ebeveynler'in hepsi gerçekten yobaz mıydı sizce? yoksa tek istedikleri çocuklarının lise eğitimi alırken bunun yanında diğerlerinden daha yoğun din ve ahlak derslerinin olduğu bir liseye göndermek miydi amaçları?
    soru 6: Bu liseler hakkında tek kelime bir fikriniz yokken "başarılı hırsızlar yetiştiriyor" diye yorum yaparken gerçekten hiç mi yüzünüz kızarmıyor? hiç mi sıkılmıyor, utanmıyorsunuz?
    soru 7: başarı konusunda türkiye'de üst üste öss birincileri çıkarmış kartal imam hatip lisesi ni hiç araştırdınız mı? (youtube kapalı olduğundan link koyamadım)
    soru 8: ve siz zevklerine, hayata bakış açısına, dinlediği müzik tarzlarına ve elitizm kokan o yapay duruşa hayran olunası kişiler, gerçekten bu insanların tek suçları o okuldan mezun olmaları mıydı?
    3 ...
  3. 27.
  4. eğitime ve öğretime diğer insanlardan farklı bakan hocaları ve de farklı bir şuurla yetiştirilmiş öğrencilerden kaynaklanıyordu eskiden. eskiden diyorum zira şu an imam hatiplerin durumu ortada. elbirliğiyle oluşturulmuş bir planın sonucu olarak imam hatip liseleri dışlanmış, tüm cazibesi kaybettirilmiştir. bilinen kaliteli hocalarına, başörtüsü olaylarında pek çok ceza gelmiş, direnenler farklı yerlere ve liselere sürülmüşlerdir. bunlar bizzat benim yaşadığım şeyler olduğundan dolayı sizler gibi kıçımdan uydurup espri yapmaya, komik olmaya çalışmıyorum. burada yazılan pek çok yazı kişilerin biyolojik ve zeka yaşına dair harika ipuçları veriyor bazen. bakıyorum da sırf dinle alakalı diye bu liselere karşı yürütülen kara hamaset cidden sizlerin acizliğidir. halbuki birazcık araştırsan, biraz insaf sahibi olsan bu liselerden yetişmiş insanları kökünden hırsız, aptal, odun olarak nitelemezsin. biraz vicdan sahibi olsan, bir hamaset uğruna bu insanları yok yere karalamazsın. bu okullarda, en nihayetinde seni yetiştirmiş olan milli eğitim'in okullarıdır. müfredatını uzaylılar hazırlamıyor, kaldı ki bu okullara gidenlerde marslı değil belki de senin kapı komşun falandır. ama insanlar böyle sözlüklerde falan yazınca daha rahat oluyor nedense. gerçek hayatta asla söyleyemeyecekleri şeyleri nicklerinin arkasına sığınıp bol keseden atıyorlar. klavye delikanlılığı kolay tabi.. neyse..

    bu okullar 10 yıl evveline kadar hemen hemen her üniversite sınavından derece yapanlar öğrenciler yetiştiriyorlardı. zaten kapanmalarının ve önlerinin kesilmesinin sebebi de bu acı gerçektir. şimdi sizlere benim de mezunu olduğum kartal anadolu imam hatip lisesi'nin bazı başarılarını yazacağım, olur ki bundan sonra düşünüp konuşursunuz. diğer imam hatiplerin de elbette pek çok derecesi vardır ancak ben sadece kendi okulumunkileri yazacağım buraya en azından bu okullar hakkında bir fikir vermiş olur;

    -1993-94 döneminde Fen alanında Türkiye birincisi : M.Önder Kıyıklık
    -1994-95 ÖYS Sosyal alanda Türkiye birincisi: Selçuk Şimşek, Türkçe-Sosyal alanında ise Türkiye ikincisi oldu.
    -1995-96 sosyal alanda Türkiye birincisi: Selim Tuzci, TM alanında ise Türkiye ikincisi oldu.
    -1996-97 yıllarında ise, TM'de Mehmet Sarımermer Türkiye dördüncüsü, Yabancı dil alanında Yusuf ihsan Özkes Türkiye 51'ncisi, Ensari Cicerali ise Türkiye 81'ncisi oldu.
    -1999-2000 ÖYS'de Suat Kay, TM alanında Türkiye dördüncüsü oldu.
    -2001-2002 ÖYS'de Mustafa Celep TM alanında Türkiye dördüncüsü oldu.
    -2002-2003 ÖSS'de Kartal Anadolu imam Hatip Lisesi mezunu 8 öğrenci Türkiye'de ilk yüzün içinde yer aldı. 26 öğrenci ise ilk beşyüze girdi.
    -2004-2005 ÖSS'de Gülşen Ökten 387.520 puanla Türkiye 13'ncüsü olurken, Esma Kartın 21'nci, Elif Ezber 22'nci, Esra Eğici 53'ncü, ihsan Kutlu 85'nci, Ahmet Köroğlu ise Türkiye 87'cisi oldu. Türkiye genelinde ilk beş yüzde 21 öğrenci, ilk binde ise 33 öğrenci yer aldı.
    4 ...
  5. 28.
  6. soru 1: 1999 yılında öss sınavı kaç defa yapıldı biliyor musunuz?
    soru 2: yine 1999 yılında hangi imam hatip lisesinde sorular çalındı biliyor musunuz?
    soru 3: tekrarlanan öss sınavı ile ne kadar insan mağdur oldu hiç düşündünüz mü?
    soru 4: imam hatip liselerinin ne bok olduğunu öğrenmek için illaki imam hatip lisesinde mi okumak gerekir?
    soru 5: ayrıca imam hatip liselerini eleştiren birinin imam hatip mezunu olup olmadığı nerden biliyorsunuz?
    soru 6: birçok mezununun 2 yıllık programlara yerleşerek veya üniversiteyi dışarıdan bitirerek devletin önemli yerlerini parsellediklerini hiç düşündünüz mü?
    soru 7: günümüzde birçok düz lise gibi imam hatip liselerinde de genç yaşta çocukların illegal kimyasal maddeler kullandığını, suç eğilimi gösterdiğini veya yitik bireyler olduğunu biliyor muydunuz?
    soru 8: bu okulların veya bu okullarda okuyan öğrencilerin bir çoğunun masraflarını veya ihtiyaçlarını karşılayan ensesi kalın iş adamlarının insanlık dışı servetlerini nasıl sağladıklarını kaç müslümanın haklarını yediklerini biliyor musunuz?

    ha diyeceksiniz güçlü olmak herşeyi haklı kılar. aynen öyle. aynı şeyleri başka kesimlerden insanlarda yapıyor. hepsinin dayanağıda bu gerçekler. güçlüysen herşeyi yapabilirsin.

    tanım: hırsızlıkla gelen başarıdır.

    edit: insanların dinlediği müzikler, hayat standartları veya dünya görüşleri imam hatiplerin ensesi kalın hırsızlar yetiştirdiği ve ensesi kalın hırsızlarında yeni ensesi kalın hırsızlar yetiştirdiği ve böylece islami sermaye adı altında ikiyüzlü, riyakar ve hırsız insanlarla kurulu çok daha iğrenç bir elitler ütopyası oluştuğu gerçeğini değiştirmez.

    gerekli edit: yobaz yetiştirdiği de yalandır. o bir maske.
    0 ...
  7. 29.
  8. 30.
  9. ismi imam hatip lisesi olan bir okulun mezunları neden diğer liselerden farklı olmadığını inatla vurgulamak için yarışa girerler? nedir bu diğer liselerle aynı hezeyanı?

    ama işin bir de başka yönü var. diğer liselerle okutulan derslerle birlikte burda bir de dini dersler, bilgiler verilir. yani hem bilimsel, hem dini eğitim bakımından tam yetişir bu insanlar. oluşturulmak istenen imaj budur.

    geçiniz efendim. ismi imam hatip lisesi olan lisede neyin öğretileceği, ne üzerinde durulması gerektiği ve neden böyle olduğu apaçık ortadadır. imam hatip liseleri dini öğretim verilmesi gereken, bu amaçla kurulan meslek liseleridir. nasıl ki torna tesviye bölümü, elektrik bölümü, kız meslek liseleri, hemşirelik meslek lisesi gibi meslek edindirmeye yönelik okullar varsa, imam hatip liseleri de bu amaca yönelik açılmışlardır.

    sonra...

    sonra din elden gidiyor nidalarıyla türkiye'de 1940'lardan itibaren karşı devrim başlamış, pek çok atatürk devriminin önce devrim vasfı ortadan kaldırılmış (bkz: türkçe ezan)* sonra da bu karşı devrimin amaçlarına uygun insan yetiştirilmesine yönelik çalışmalara başlanılmıştır. 1917'deki sovyet devriminden sonra etrafındaki güçsüz ülkeleri teker teker yutan sovyetler birliği'nin ikinci dünya savaşı'dan sonra daha da güçlenmesi, çin'in de bu yolda ilerlemesi, latin amerika'daki solculuk rüzgarlarından çıkan karışıklıklar, batılı gençlerin fokurdayan sol eğilimli 68 ruhu nedeniyle buna dur demek için yola çıkan amerika, sözde komünizme engel olmak için avrupa'da ikinci dünya savaşı'ndan sonra at koşturduğu ülkeleri* kullanırken, ortadoğu ve kuzey afrika'nın bahtına da yeşil kuşak modeli uygun düşmüş, ikinci dünya savaşı'nda düşman olarak savaştığı, lanetlediği nazileri soğuk savaşta neferleri haline getirmekten çekinmemesine paralel şekilde, şu anda ilendiği müslümanları pompalama pahasına pek çok ülkede terör estiren, islami darbeler yapan, akımlar yayan örgütler oluşmasına neden olmuştur*. tabii türkiye gibi hibrit bir ülkede gençlerin direnmesine pabuç bırakmamış, öncelikle 3 sağ liderin kanını 3 fidandan almış, ardından da komünizme tıpa tıkamak amacıyla, o dönemde toprak reformunun gerçekleşememesinden kaynaklanan ağalık düzeninin yetiştirdiği parlamenterlerin de çıkarlarına uygun düşecek şekilde, din adamı yetiştirmeye yönelik imam hatip liselerinin gün be gün çoğaltılmasına yönelik atılımlara girişmiştir (bkz: morrison süleyman)*. e tabi bu işler böyle gelişiyor. sevabı katlama uğruna hangi cemaate imamlık edeceği belli olmayacak sayıda insan bu okullardan mezun oldukça ve istenilen doğrultuda insanlar buralardan çıktıkça kendini besleyen bir sektör haline gelen bu karşı devrim kaleleri, gün be gün artmış, amacından sapmış, mezunları çoğaldıkça istihdama yönelik çözümler bulunamadıkça, bu okulların işlevleri farklılaştırılmış, daha genel meslek liselerine, hatta düz liselere benzer bir misyon kazandırılmış, bugüne kadar bu süregelmiştir.

    ne bekliyorsunuz? aman ideoloji tehlikeli değildir, simgeler şöyledir, böyledir, insan hakları, din vicdan özgürlüğü; bu tip kavramları sulandıran, bulandıran bu insan tipini yetiştiren kurum hakkında ne söylenebilir?

    evet ne bekliyorsunuz? buralardan mezun olan insanların yüzüne, evet, sizler karşı devrimcilersiniz derseniz, o adam elbette ki kendini savunacaktır. bir insanın tüm hayatını belki kendi bilinçaltında bile çöpe atmış olmasının diyetini tek başına ödemesini bekleyemezsiniz. tabii bu psikoloji sadece imam hatip liseli bir kişinin değil, elektrik mühendisi olmak varken yeterince okuyamayıp elektrik teknisyeni olarak kalan insanın da psikolojisidir.

    gün, futbol takımı tutar gibi inat muhasebeleriyle dogmalara tutunma günü değil, açık yüreklilikle kavramları gözden geçirip doğru olanı mantıkla kavrama günüdür. gerçekten bir yaratıcıya inanan herhangi bir insanın seçmesi gereken yöntem, dayılanan üç beş iktidar arsızının değil, gerçek anlamda yaratanının kulu olma yoludur.

    imam hatip liselilerin başarıları işte bu pek çok taraftan beslenen kinin dışa vurumudur. sen imamsın, sen hatipsin denilip köşeye atılmayı hazmedemez elbette. bu insanlar yaratıldı, ne olacak şimdi? çağa ayak uymazsa ezilecek, yitecek. ne oldu sonunda? işte adam azmetti okudu. dogmatizmini amerikan pragmatizmiyle birleştirip en azından üniversiteleri bitirebilecek başarılar elde etti.

    olması gereken ne öyle ne böyle. olması gerekeni mustafa kemal bize yaşayarak ve yaşatarak gösterdi. örnek almasını bilene...
    5 ...
  10. 31.
  11. ahlakı örgün eğitime bağlamış düşünce ürünü ifade.

    benim düz lise mezunu olmam, bir üniversite bir yüksek lisans bitirmem ahlaksızlık olarak nasıl sayılabilir acaba?

    latin alfabesiyle okuduk diye mi ahlaksızız birader, demezler mi adama?
    3 ...
  12. 32.
  13. imam hatiplerde arap alfabesiyle eğitim yapıldığını sanacak kadar kendi insanından, eğitim sisteminden uzak kişileri tanımamıza vesile olmuş sırdır.
    3 ...
© 2025 uludağ sözlük