okumakta falan gözü yoktur. örneğin, doktor olamayacağını bile bile imam hatip'e gider sonra da yaygarayı koparır. "doktor olmam engelleniyor" diye.
- peki evladım, sen imam hatip'e gitmeden önce bilmiyor muydun doktor olamayacağını?
+ biliyordum
- eee, şimdi niye doktor olamıyorum diye yaygara koparıyorsun?
+ hönk
- hönk ya. doktor olmak isteyen insan normal okula gider ve doktor olabilirse olur. önce imam hatipte okuyup, sonra kanunları değiştirtmeye çalışmaz.
+ piki amca. sen haklısın.
- hah şöyle. neymiş şimdi anladığını anlat bakalım?
+ doktor olmak için normal lise de okumak lazımmış. imam hatipte okuyunca imam olabiliyormuşum.
- aferin sana, hadi bakalım ezan vakti geldi, geç kalmayalım.
+ e peki amca, namazdan önce son bir soru sorabilir miyim???
- sor tabii evladım...
+ peki amca, imam hatip'e kayıt yaptırırken doktor olabilen, lakin mezun olmadan az evvel bu hakkı elinden alınanlar için ne uydurman olacak???
- hönk
+ hönk ya.hadi kılalım namazlarımızı geç kalmadan
doğru bir önermedir. bu okullara girenler 2 çeşittir;
1. gerçekten de din eğitimi almak isteyen ve mesleklerini ömürleri boyunca bu doğrultuda sürdürmeye karar vermiş kişiler. (ki meslek liselerinin hepsi için bu geçerlidir.
2. polemik yaratmak, ideolojik gelişmelerini ve ilerlemelerini devam ettirmek, beyin yıkamak, yıkatmak, o en son en büyük hedeflerine ulaşmak için işe eğitim noktasından başlamak, bir araya toplanmak, kalabalık kabadayılığına girişmek...gider bu.
şimdi iki grubu da inceleyelim;
grup 1: tüm diğer meslek liselerine giren gençler gibi, ya kendi istekleri ya da ailelerinin istekleri doğrultusunda ileride yapmak istedikleri meslekleri belirleyerek bu mesleklere ait okullara girerler. avantajı nedir buralara girmenin;
düz lisede mesleklere ait bilgiler yerine genel bilgiler verilir öğrencilere ve bir düz liseden mezun olan gencin daha mesleği yoktur ve doğal olarak hiç bir mesleki bilgi birikimi de yoktur. fakat meslek lisesinden mezun olan kişinin artık bir mesleği ve mesleki bilgileri vardır. Bunun nedeni nedir; devletin tekniker, işi yapacak ustaya olan ihtiyacını karşılamak adına lise seviyesindeyken diğer düz lisedeki öğrencilerden daha ayrıcalıklı olarak mesleki eğitim almalarıdır. devletin kaynaklarını kullanarak ayrıcalıklı olarak bir meslek sahibi olurlar lise mezuniyetinde. ve daha sonra iş hayatına girip bu edindikleri, daha doğrusu devlet tarafından onlara verilmiş bu mesleği gerçekleştirip hem kendi hayatlarını kazanır hem de devlete faydalı olurlar. imam hatiplerden de din adamı, imam, müftü vs gibi din işleri ile alakalı meslekler çıkar ve hayatta da bu meslekleri gerçekleştirerek hem ülkelerine fayda sağlar hem de geçinirler.
grup 2: bu gruptaki insanların ve/veya onları bu okullara sokanların amacı çocuklarının veya kendilerinin ileride din adamı olması filan değildir. kendi kafalarındaki örümcek ağlarının çocuklarının beyinlerine de kazınması için tüm ortamları hazır hale getirmek maksadı ile hazırlanmış bu mekanlara yerleştirilmesidir. çocuklarının geleceklerini düşünmezler, amaçları onların ileride bir meslek sahibi olmaları değildir. sadece oradan mezun olsun bizim kafamızdan olsun düşüncesidir. yoksa, neden bir anne,baba çocuklarının makina teknikeri olmasını istemediği halde makina meslek lisesine gönderir? neden bir anne,baba çocuklarının elektrik teknikeri olmasını istemediği halde elektrik meslek lisesine gönderir? işte aynı bu doğrultuda bir anne,baba çocuklarının imam olmasını istemedikleri (buradaki istememe tamamen parasal kaygılardan dolayıdır, çocuğunun doktor, avukat, mühendis vs. olmasını istiyordur) halde neden imam-hatipe gönderir? bu soruların cevabını herkes biliyor zaten.
edit: imam-hatip'e girerken doktor olacağını sanarken sonra sistemin değişmesinden dolayı olamayacağını anlayan kesim için de yapılacak birşey yoktur. zira sistem değişikliği nedeni ile tüm meslek liselerinde okuyan öğrencilere aynı uygulama yapılmıştır sistemin yenilenmesi nedeniyle. eee şimdi sistem belli, doktor olamıyorsun. peki neden hala giriyor millet imam-hatip'e? imam olmak için mi? komiksiniz....