bursa, istanbul'a yakın olmasının nimetlerinden faydalanıyor yazılmış ama kocaeli ve bursa'nın kaymağını istanbul yiyor. koca bir köy ve buna metropol diyorsunuz. küçücük bir örnek. 2 gram yağmur yağsa hayatın felç olduğu bir metropol. ayrıca kim bilir nerelerden göç ettiniz de istanbul'lu oldum diyorsunuz.
işin en komiği bayramlarda falan gidinde rahat bir nefes alalım diye yazıyor istanbul'daki göçmen arkadaşlar. sanarsın 7 göbek istanbul'lu.
Listedeki çoğu şehre katılmakla birlikte Samsun konusunda büyük yanlışlık var.
Manyak mısın olm, Samsun'un 1 milyon 300 küsür nüfusu var, nerenden çıkardın nüfusunun 1 milyonun altında olduğunu? Trabzon'dan bile büyük Samsun, Karadeniz bölgesinin en büyük şehri. Samsun'a bağla Amasya'yı, oh mis. Zaten şahsi otomobille bile 1 saatte Amasya'dasın, üniversiteyi orada okudum ailem Samsun'daydı oradan biliyorum.
Afyon,
Kütahya,
Bolu,
Uşak,
Samsun,
Adıyaman,
Artvin,
Kırşehir,
Van,
Batman,
Konya,
Burdur,
Muğla,
Kastamonu,
Ardahan,
Tokat,
Yozgat,
Sinop,
Nevşehir,
Amasya,
Tunceli,
Bingöl,
Karaman,
Malatya,
Elazığ,
Muş,
Gümüşhane,
Giresun,
Ordu,
Bartın,
Bilecik,
Manisa,
Düzce,
Osmaniye gibi il görünümlü köylerdir. Bu tarz şehirler nüfusu 1 milyon bile olamayan köylerdir ve buraların il diye adlandırılması tüm illere birer hakarettir.
Edit: kocaeli, aydın, sakarya, bursa, eskişehir, yalova, edirne, kırklareli gibi iller bu listenin dışındadır çünkü istanbul, ankara ve izmir gibi büyükşehirlerin yanında ve yakınında yer aldıkları için bu durumdan faydalanmaktadırlar.
kent kültürü açısından değerlendirirsek türkiye'de il kalmaz.
gitmedim ama dün tv'de orduyu uzun uzun verdiler. ilmiş orası da. hey allahım. eski kovboy filmlerindeki yolsuz teksas kasabalarının ıslak hali.