Derslerde zorluk cekmenıze neden olabılır bazısı egıtımsızlıgın vermıs oldugu halle hayatınızı cahılce yonlendırebılır ama cogu sızın okuyup cok ıyı yerlere gelmek ıster. Utanılcak bırsey degıldır annemızı aldıgı egıtıme gore sevmeyız cunku.
eğer anne üniversite bitirmiş kültürlüyse seni sokağa attıysa? hiçbirşeye yaramaz. ama senin üstünde kendinden çok baktıysa sana? iyidir. sadece birazcık aile içinde derslerine yardımcı olamaz. hayatını cahilce yönlendirebilir büyüyünce. gerisi teferrurat denilebilir.
benim annemdir. fakat hayat tecrübesi ve beni büyütürken yaşadığı tecrübelerle eminim benden daha çok şey biliyordur. ha unutmadan trollük de bi yere kadar. çok afedersin ama terbiyesizliğin lüzumu yok.
üstüne ne kadar toprak atsak da doğru yönü var. bi kitap vardı, yeşil kirazdı adı sanırım. enteresan adam ağır girmiş lafa. tepki o yüzden. düz bakarak; bunu diyen asıl utanmalıdır diye salvo ateş açsak da...utanırız lüks kolejli veletlerin yanında. eziliriz. algılarımız gittikçe çarpılır. kimilerimiz kin ve nefretle körelir. utanmayanlar da var elbette, annesini bağrına koklaya koklaya sokan. güzeldir. samimidir. neyse, sonra ben anadolu kadınıyım şiiriyle kapanışı yaparız.
Ergenlikte utanç verici bir durum olarak düşünülebilir ama aslında öyle değildir. Yaş ilerledikçe sorun ettiğimiz, utandığımız, çekindiğimiz şeylerin pek dert olmadığını anlıyoruz.
çocuğunu kitaplardan okuduğu kadar değil, kendi bağrından koptuğu kadar seven annedir.
hayatını çocuklara adayan bir kadındır.
anne yemeğinin hakkını verendir.
annedir o anne
sen utansan da o seninle gurur duyar, senin için ölür bile.
benim annem de bitirememiş ilk okulu. okula sadece 1.5 sene gidebilmiş ondan sonra sağda solda çalışıp kardeşlerini büyütmeye eve yakacak, yiyecek getirmeye başlamış. o zamanlar hayat şartları öyle gerektirmiş, ilk ve orta okul diplomasını halk eğitim merkezinden aldı sonra. ama otur karşısında bi sigara iç 5 dakika bi muhabbet et farkına varırsın ki bir çok üniversite mezunu anneden daha iyi daha güzel sohbet ediyor.
annesinden utanan evlatlara diyecek laf bulamıyorum.
meb hayat boyu öğrenme programıyla açıktan liseyi bitirip daha sonra aöf de 2 yıl adalet okuyup, bitirince dgs ile hukuk a geçiş yapabilir, hiç belli olmaz.