yillarini okul siralarina ek olarak dershane siralarinda da harcayan tiplerdir.altinci siniftan beri dershaneye gitmek anlasilabilir ama dershane de 3. sinif ogrencilerine ne ogretmekte olabilirler ki sorusunu akillara getiren vakadir.
bazen mecbur bırakılırlar.çocuk istemez aile ister böyle bir hayatı.
ilkokul 4 ve 5 te özel matematik dersi alan ve ilerleyen yılları dersanede geçiren * bir çocuk olarak büyüdüm.çok sıkıcı zamanlardı millet fosur fosur uyurken bütün haftasonum ders dinlemekle geçerdi ama iyi bir gelecek istiyorsan buna katlanmalısın.
çocuğumu aynı şekilde büyütür müyüm?tabiki hayır.haftasonu kavramıyla liseden mezun olunca tanıştım resmen.cumartesi sabahı 12 ye kadar uyumaktan daha güzel bir şey var mı şu dünyada..
parası bol ailelerin, adam olmayacak çocukları için oluk oluk akıttıklaı para karşılığında bitmek tükenmek bilmeyen ve bir süre sonra alışkanlık haline gelen durumdur ..
sabahın 6 sında kalkıp okula giden, en az 6 ders görerek turşusu çıkan çocuklarına acımayanların çocuğu olan tiplerdir. çocuk; okuldan öğlen çıkar ve akşama kadar dersanededir. eve gelip, 3 saat sürecek olan ödevini yapacak, yemek yiyecek, beş dakika oyun oynayamadan, tv izleyemeden, yatağına yollanacaktır. playstationları dolaba kilitlenen çok çocuk vardır. okul, dersane, yatakla o çocuğun hayatını sınırlamak, hangi aklın ürünüdür, anlaşılamaz.
genelde bu çocukcağız zekidir de dershaneyi burslu kazanmıştır da, ailesi o sebeple gönderiyordur dershaneye. büyüyüp, öss'ye hazırlanırken de iki dershaneye birden gitmesini bekliyoruz..
genelde ailesi belirli bir gelir düzeyinin üstünde olan tiplerdir.
genelde oks de başarısız olup özel bir koleje giderler.derken 4 yıl geçer.
öss'den de beklenen randıman alınamıştır.ama sorun yoktur.özel bir
üniversiteye gidilerek bu sorun da halledilir.mezuniyetten sonra tipimizin
babasının yanında işe başlaması kaçınılmazdır.*
sınavların tavan yaptığı bir ülkede gayet doğal karsılanması gereken tiplerdir..ilkokul 3den beri dershaneye giden bir tip olarak fazla efor sarf etmeden önce anadolu lisesini sonra yine cok fazla calışma gereği duymadan üniversiteyi kazanıp aileme minnet duymuşumdur hep...evde ders calışmaktan hoşlanmayan tipler için oldukca yararlı olabilir..
büyük ihtimalle ilköğretim 8 yıl olmadan önce 5.sınıfta girilecek sınav için dersaneye verilen öğrencilerdir. * ama artık sınav mınav yokken ilkokul 3ten başlayarak çocukları dersane kapılarına atan ailelere de çocuklarınıza biraz daha zaman ayırın demek istiyorum*.
hırslı aile çocuklarıdır.çocukcağız malum sınava kadar deli gibi çalışır,her daim sınıf yahut dershane birincisidir.fakat asıl sınavda* istediği başarıyı yakalayamaz,hep gerisinde kalan tip onu geçer...