milattan sonraki ilk 6 ayin sonunda gerceklesmis hadise. tabi o zamanlar araba ne arar diye dusunurseniz, uzaylilarin dunya ile irtibat halinde olduklarini hemen anlarsiniz. gerci o yillarda, arabalar benzin ile calismiyordu, bu sebeple savaslar daha cok gida urunlerine yonelikti.
sermayenin korkutan boyutta, belli bir kesime doğru hızla akmaya başladığının işareti olup, kriz ortamında dahi birileri fakirleşirken, birilerinin zengin mi olmaya başladığı sorusunu akla getirir. tabi ki bu yaklaşım, 20 lira yardım için birbirini ezen insanları görüp, ülkenin koşullarını göz önüne alan kişiler için geçerlidir.
kriz ortamında hükümetin vatandaşın gözünü boyayarak Vatandaşın cebindeki parayı Çok uluslu dev şirketlere akttığının göstergesidir.
otomotivde ÖTV indirimi yaptığın gibi Tekstilde, Gıdada, Kırtasiyede, Sağlıkta KDV vs indirimi de yap da Yerli sermaye de bu kıyağından yararlansın batmasınlar.
nitelik ve nicelik ayrımı yaparak tekrar değerlendirilmesi gereken istatistik sonucu veri.
190.000 boktan araba tabi satılır. keza, kaliteli arabalara verecek paramız yok.
sıfır araba satışlarındaki ötv vergisinin alınmaması sonucu oluşmuş bir durumdur. haberlerden falan da hatırlanacağı gibi otomotivciler ötv nin kaldırılılmasıyla beraber ellerindeki stokların süratle eridiğini belirtmişlerdi.
bilgilendirme yaparken bir zahmet bir iki neden saymak gerekli olsa gerek. yoksa direk sonucu yazdığınız zaman alınacak tepkiler de o ölçüde oluyor.
ülke menfaatlerine zerre katkısı olmayıp, yabancı sermaye güdümündeki otomotiv sektörü sayesinde piyasada az da olsa para dönüşü sağlanmış olduğunun göstergesidir.
elinde hayvani boyutlarda stok şişiren tamamı yabancı sermayeli otomotiv firmaları sıfır (0) zarar ile stoklarını tüketmiş, yaşanılan krizde bile rahatlıkla devinimini sağlamıştır.
hükümetimiz de sözde finansal manada piyasaya canlılık getirmiştir. bilinenin aksine insanların kıyıda köşede tuttuğu parasını kuşlar alıp yabancıların cebine götürmüştür.