madem kadın-erkek eşitliği var neden illa erkek atacak ilk adımı? ne kadar aptalca bi düşünce çok uyuz oluyorum buna. gerektiğinde kadın da atar n'olmuş yani. şu aptal saptal düşüncelerden bi kurtulun be
aslında ilkel toplumların bir yansıması bu. neden? çünkü ilkel toplumlarda kadın zaten emanet. el değiştirir sadece, babasına geçer, sonra oradan abisine, oradan kardeşine, evlenirse kocasına geçer. kadın böyle hep elde ele uzatılan bir şey gibi yaşar. hal böyle olunca kadının kendi iradesi olamaz çünkü seçim yapmak ortaya bir irade koymaktır. öyle zannediyorum ki ilkel atalarımız da aralarında rekabet edip diğer rakiplerini eziyor ve en iyiyle çiftleşiyordu. yani gene aktif olan erkekti ona getirdim mevzuyu.
Erkekler özgürce seçer ve karşılık bulmayı umut eder, kadinlar ise kendisini seçenler arasından seçim yapar. bu bağlamda hangisi daha avantajlı bilemedim.
''kadın da ilk adımı atabilir bittabi.'' falan diye muhabbetlere hiç girmeyin arkadaşım. oturup konuştuğunda ''kadın ilk adımı atabilir, çok doğal, o da bir insan......'' diye muhabbet çevirdiğin adamlar bir kız ilk adımı attığında doğrudan olmasa bile dolaylı olarak kızın ''hafif'' olduğunu imâ ediyorlar. belki farkında bile değiller fakat öyle yerleşen bir olgu beyinlerimize. onun için kadınlar da bol bol çekiniyor ilk adımı atmakta.
tanım:merak edilen bir sorudur. umarım cevaplanıyordur.
çünkü biz kadınlar asla asaletimizden, sabrımızdan, nazımızdan ödün vermeyiz(!) şaka şaka. "seviyorsa gelir konuşur, ilk o söylesin" kezbanlığımızdan kaynaklı tamamen.
çünkü kadın zarif olandır, ve erkeğin gerçekten onu istediğini bilmesi gerekir. amcıklığın lüzumu yok tabii ki erkek atmalı. kadın buna deyip deymediğini ancak bu şekilde anlar da ondan.
ama bazı kaltaklar bunun kıymetini bilmez orası ayrı tabii.