Romanya'nın en iyi kalecilerinden birisi olarak Dinamo Bükreş takımında yıldızı parladı. Burada 5 lig şampiyonluğu ve 3 Romanya Kupası kazanan efsane kadroda yer aldı. Romanya Milli Takımı'na kadar yükseldi ve 36 kez formasını terletti.
1969 yılında Fenerbahçe'ye transfer oldu. 1974'e kadar 2 lig, 1 Türkiye Kupası şampiyonluğu gördü. Ardından Giresunspor Kulübü'ne antrenör ve oyuncu olarak transfer oldu. Kısa süren Giresunspor macerasının ardından yeniden Fenerbahçe kendisine kapısını açtı. Bu dönemde Fenerbahçe'de yardımcı antrenörlük, genç ve A takım antrenörlüğü de dahil olmak üzere çeşitli kademelerde görev aldı.
Vefa ve kısa bir süreliğine Eskişehirspor'da da görev yaptı. 1978'de Türk vatandaşlığına geçti. Dönemin Federal Almanya'sında oradaki Türk kulüplerinin teknik sorumluluğunu üstlendi.
Datcu üstün kaleci tekniği, yer tutuşu, sezgileri ve defansı yönetişi ile Türkiye'de oynayan en kaliteli oyuncular arasında gösterilir.
bir dönem fenerbahçe nin altyapısında kaleci antrenörlüğü de yapmıstır. 60 küsür yasına ragmen atlayıp zıplayan yetenekli adam; yamulmuyorsam lucescu ile arasında bi akrabalık ilişkisi de var.
fenerbahçe nin efsanevi kalecisi. 1969-70 sezonu boyunca fenerbahçe formasıyla çıktığı 30 maçta sadece 6 gol yemek gibi müthiş bir başarıya imza atmıştır.
hele 6 golü tek maçta yiyenleri görünce, takdir etmemek elde değil.**
fenerbahçe'De uzun yıllar kalecilik yapmasının yanı sıra, kaleci antrenörlüğü görevini de uzun süre yerine getirmiştir. sonrasında fenerbahçe'nin gözden çıkarmasıyla birlikte, mircea lucescu'nun teklifiyle birlikte beşiktaş'ın yolunu tutmuştur. fakat burada uzun süre görev almadı.
1932 bükreş doğumlu Fenerbahçe'de de oynamış eski Romanya Milli Futbol Takımı Kalecisi. Beşiktaş ve Fenerbahçe'de görev almış kaleci antrenörü.
Datcu uzun yıllar Dinamo Bükreş'te oynadı. Romanya Milli Takımı'nda 36 kez milli oldu. 1969'da Fenerbahçe'ye transfer oldu. Fenerbahçe ile 1975 yılına kadar tam 220 maça çıktı. Fenerbahçe'de 5 sezon yer aldı ve 2 lig şampiyonluğu yaşadı. 1975'te Giresunspor'a transfer oldu ve 2 sezon bu takımda oynadıktan sonra futbolu bıraktı. 1978'de Türk vatandaşlığına geçti ve ilyas Datça adını aldı. Almanya'da ve Türkiye'de antrenörlük yaptı. Türk Milli Takımı'nın kalecisi Rüştü Reçber'e 4 yıl boyunca kaleci antrenörlüğü yaptı.