Gıda denetleme ve sertifikalandırma faaliyeti yürüten GiMDES adlı derneğin başkanı Dr. Hüseyin Kami Büközer, "Batı kaynaklı dev ilaç endüstrisi Musevileri, vejeteryanları düşündüğü kadar Müslümanları düşünmüyor" diyerek "helal ilaç" tartışması başlattı. "En büyük şifa kaynağımız, Kuran-ı Kerim" ifadesini kullanan Büközer, "Hastalıklardan kurtulmak için kullandığımız ilaç, şurup, kremlerin içeriklerinin birçoğu Müslümanlar için haram kılınan maddelerden meydana gelebilmektedir" dedi.
(bkz: rabbime sordum cleveland dedi) valla hacı baba hasta oldun mu haramina helaline bakmazsin. Can öyle tatlı birşey ki. O yüzden fazla kafa ütüleme git ötede havla tepkisi hak eden söylemdir.
Çok sağlam sex dönüyor bu konuda öyle hissediyorum. Yine birileri paranın a sına koyacak.
Bak ardacığım evet dedi hoop iki gün sonra arsası için otel ruhsatı istedi.
Bekliyoruz dur bakalım.
Bilime ve bilim adamlarına önem vermeyen bir ülke olarak ağlamaya sızlamaya gerek olmayan haramlık durumudur. Sen üretmezsen ben üretmezsem başkaları üretir. Çok afedersiniz Sende mike mike kullanmak zorunda kalırsın.
şimdi haram ve helali duruma göre değerlendirebiliriz. örnek verecek olursak domuz her türlü pisliği kendine besin kaynağı olarak görebildiğinden mütevellit eti de haramdır, ancak ormanda mahsur kaldıysan ve yaşamak için yemek zorundaysan domuz eti durumu idareten haram teşkil etmekten çıkabilir. ilaç konusu da böyledir. sen hastalandığın zaman en yakınında bulunan şifa kaynağına, yani doktora gidiyorsun. doktor sana al, bu ilaç ile şifa bulursun diyorsa senin söz konusu ilacı kullanman sana herhangi bir haram, günah yükümlülüğü yüklemez. daha helalinden, en azından aynı etkiye sahip bir şifa kaynağı bulduğun vakit eski ilacını kullanmayı kesmen gerekir.
gıda denetleme kurumunun da *mına koyim. ancak bir fayda bin zarar düsturuyla ilaç geliştiren ve pazarlayan ilaç şirketlerinin karşısında güzel bir hamle. insanlar grip olasıya doktora gidiyor. kaynat nane limon iç, bir bak. iki gün içinde iyileşme görülmezse git gene doktora.