lisede meb çevirisini okuduğum muazzam kitap. (tabi sonradan daha iyi çevirilerini okudum) italya'da rönesansın mimari dante'ye aittir. hala da analiz edilir, edildikçe yeni şeyler çıkarırlır bu eserden, edebiyatçılarca.
diğer düşünceden insanlara zerre tahammülü olmayan, din hakkında kendi görüşlerini savunan insanlara ''aaaa dinime çamur atıyooo kafir ergen'' diye yaftalayan tipik bir şakirt.
dantenin orta çağda kendi ağzından anlattığı,Cehennem (Inferno),Araf (Purgatorio),Cennet (Paradiso) olarak bölümlediği,hristiyanlığın baba-oğul-kutsal ruh üçlemesine gönderme yaptığı kitap. kitapta hz. muhammed ve hz.ali, cehennemin 28. koğuşunda gösterilmektedir.burdan ben şunu anlıyorum; hristiyanların orta çağdan günümüze kadar müslümanlara karşı bakış açısının hiç değişmediği.
Bugün, Türk Milletinin özgürlük ve vatanı için gerektiğinde neleri feda edebileceğini bir kez daha kanıtladığı bir dönemi simgeleyen 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günüdür. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur sözlerinde ifadesini bulan bu zafer, aynı zamanda Mehmetçiğin vatan ve millet sevgisinin de ölümsüzlük anıtıdır. Milletimizin gönlünde daimi yerini alan şehitlerimiz, ülkemizin bağımsızlığının ve bölünmez bütünlüğünün korunması, huzur ve güven içinde yaşamamız, milli çıkarlarımızın savunulması ve vatanımıza hizmet etmek için canlarını feda etmişlerdir. Üzerinde bağımsız olarak yaşadığımız bu vatanı, bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün, vatan sevgimizin, birlik ve bütünlüğümüzün simgeleri olarak, gönlümüzde yaşayan aziz şehitlerimize borçluyuz. Onların, vatan ve millet için yaptığı fedakârlığın değeri, hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar yüce ve büyüktür.
Türk vatanının ve milletinin ebedî varlığı ile devletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, 18 Mart Şehitler Günü münasebetiyle şükran ve rahmetle anıyoruz.
ve bu yazara sevgilerimi gönderiyorum.
vasatı aşamamış başarısız yazar. yani vasat ve sadece tanım yazarı. erikli bailığına bir su markası yazabilecek potansiyele sahip.
ve bu adam mavi jojoba tanesi. ben bile self sufficent, amına koduğumun dünyasında.
Dante Alighieri'nin üç bölüm(cehennem, araf, cennet) olarak yazdığı, dönemin edebiyat özelliklerinden dolayı komedi ya da komedya diye adlandırılan eseridir. Günümüzdeki cehennem anlayışının temelini oluşturur. Bunun yanında dünya üzerinde gotik edebiyatın ve nazımla yazılan hikayelerin en önemli esin kaynaklarındandır. 14. yüzyıldan bu yana Dante'nin cehennem anlayışından değiştirilen tek şey; cehennemin son katmanının buzla kaplı olması yerine alevlerle kaplı olduğu düşüncesidir. Bunun da temel sebebi teknolojik gelişmeler sayesinde dünyanın çekirdeğinin magma adı verilen ve çok sıcak olan bir yer olduğunun öğrenilmesidir.