iktisat

entry232 galeri4
    76.
  1. ekonomi olarak düşünürsek tam olarak tanımı şudur;
    insanların ve toplumların para kullanarak veya para kullanmadan zaman içinde çeşitli mal ve hizmetler üretmek ve bunları bugün ve gelecekte tüketilmek üzere,toplumdaki bireyler ve gruplar arasında bölüştürmek için,eldeki kıt üretim kaynakları ve olanakları konusundaki tercihlerini inceler.
    (bkz: hüseyin karakayalı)
    0 ...
  2. 77.
  3. zenginlerin müfredatını içeren bölüm,ders
    0 ...
  4. 78.
  5. genelde işletmeden bir kaç puan düşük olan bölüm.
    0 ...
  6. 79.
  7. bu bölümü mülkiyede okumak göt ister.
    2 ...
  8. 80.
  9. türkiye'de ki 3-5 üniversite dışında okunulduğu takdirde işe girme ihtimali düşük olan bölümdür. zira birçok bölüm gibi çok fazla iktisat ve işletme mezunu insan vardır.
    6 ...
  10. 81.
  11. türkiye'de ki 3-5 üniversite dışında da okunduğu takdirde gayet işer yarayan bir bölümdür. çok fazla mezun verdiği doğrudur ama tüm sektörlerde işe girme gibi bir imkanları vardır. önemli olan bu imkanı fırsata dönüştürmektir.
    3 ...
  12. 82.
  13. 83.
  14. sayısal yeteneğiniz yoksa tercih edilmemesi gereken bölümdür. bir yerde sevdirir kendini, her olayı iktisata bile bağlayabiliriniz fakat iş vizeydi finaldi boyutuna gelince nefret bile ettirebilir. (bkz: (#10452780))
    0 ...
  15. 84.
  16. Teorik tanımı: kıt kaynakların etkin kullanımı olsa da klasiklerin göz ardı etmesine rağmen aslinda iktisat; üretim tüketim ve bölüşüm ilişkilerinin zamansal ve de mekansal boyutta ele alındığı bir bilim dalıdır.iktisat bölümleri genelde isin teorik kısmını öğrenciye verse de, sosyal bir bilim olan iktisatta asıl verilmesi gereken iktisadın sosyal boyutudur, insan ilişkileridir. mikro ve makro kitaplarının hepsindeki konular gelişmiş ülkelerin ekonomik durumları doğrultusunda oluşturulmuş teoriler olduğundan, bizim gibi gelişmekte olan ya da az gelişmiş ülkelerde pek cok iktisatçı mezun olduktan sonra ülke gerçekleri ile kitaplarda yazanların örtüşmediğini cok net farkedecektir. Cok fazla fakültede cok fazla öğrencisi olan bir bölüm olmasına rağmen kaliteli iktisatçılar ankara, odtü, marmara, hacettepe, istanbul üniversitesi gibi sayılı birkac üniversiteden çıkmaktadır. pratikte cok okuma, araştırma gerektiren bir bölüm olmasa da marshall, ricardo, maltus, adam smith, keynes, karl marx iktisadın babaları olarak kabul edildiğinden düsünce ve teorileri kanımca cok iyi bilinmelidir.
    2 ...
  17. 85.
  18. iktisat öğrencileri haricinde sadece ders olarak gören öğrencilerin genelde alltan aldığı ders.
    0 ...
  19. 86.
  20. okumaktan zevk almadığım , en yararlı üniversite bölümü.. uzmanlaşmak gerekir hakkında..
    1 ...
  21. 87.
  22. anlamamakta inat ettiğim, sıkıldığım, boğulduğum, bitse de gitsek denilesi ders.
    1 ...
  23. 88.
  24. 89.
  25. kaldığım derstir kendisi. ama benden kaçar mı. soruları bulup bu yıl geçmeyi planladığım ders aynı zamanda. (bkz: beyin bedave değil lan çıkmış sorular bunlar)
    1 ...
  26. 90.
  27. cebinde 5 kuruş parası olmayan öğrencilere makroekonomik denge analizi,para politikası analizleri,firmaların kar max. gibi konuları öğretmeye çalışan bilim.
    2 ...
  28. 91.
  29. yeni dünya düzenini anlamak için bilinmesi gereken neyin ne olduğunun "hurefelere", "tevatürlere" dayanmadan farkına varılmasını sağlayan bilim dalıdır.
    2 ...
  30. 92.
  31. zevklidir ama kısmen zordur. iktisadı öğrenmek için bu konuda biraz yeteneğiniz olması gerekir. öğrendikten sonra ise akp'nin televizyonda koyunları için saydığı pek çok şeyin gerçek yüzünü de göreceksiniz ve akp'den nefret etmek için belki beş kat daha fazla sebebiniz olacak.

    bu yüzden koyunlara tavsiyem siz bu bilimi öğrenmeyin. zaten çoğunuzun zekası yetersiz kalır ya neyse.
    9 ...
  32. 93.
  33. optimal üretimin kim için, ne kadar yapılması gerektiğiyle ilgilenen bilim dalı. farklı türleri vardır bunlardan bazıları için,

    (bkz: kapitalizm)
    (bkz: sosyalizm)
    (bkz: komünizm)
    1 ...
  34. 94.
  35. hiç ilgimin olmadığı, zorunlu olduğum bir ders. geçemiyorum da. hayır anlamıyorum da. gerçi adam akıllı çalışmadım da. yarın sıınav da var. haydi bakalım gene kalırım gibi bi his var içimde. du bakalım.

    geç gelen ama sevindirici edit: ben iktisattan geçtim gençler. sırtımdaki kambur gitti la ya. oh baee! tertemiz başlayacağım bu yıl. pampak. ehe.
    5 ...
  36. 95.
  37. işletme bölümünün biraz değişiği.*
    0 ...
  38. 96.
  39. 97.
  40. 98.
  41. mevcut kaynakların sınırlı, insan ihtiyaçlarının ise sınırsız olması, iktisat biliminin ortaya çıkma nedenidir. iktisat bilimi kaynakların kıt olması nedeniyle insanların yaptıkları tercihler ve bu tercihler nedeniyle aralarındaki ilişkiyi inceleyen bir bilimdir. bu nedenle iktisadi idari bilimler fakültesi denilince iktisatın bilim dalı olması nedeniyle farklı bir yerde olması gerekirdi. fakat türkiye' de üniversite açmak moda haline geldiği son yıllarda, en masrafsız açılan fakülte, iktisadi idari bilimler fakültesi olduğu için istisnasız her üniversitede vardır, sayıları artmaktadır. bu fazlasıyla dezavantaj oluşturmuştur.
    1 ...
  42. 99.
  43. okuduğum güzide bölümdür. değeri son dönemlerde pek bilinmemekle beraber, sınıf ortamı için dört duvar + sıralar yeterli olduğundan dağ, depe, daş, doprak heryerde okunabilen ve bu nedenlede taban puan itibarı ile (bkz: eşit ağırlık) puan türünün sonlarında yer alan, bilmeyenin (bkz: tırt) dediği, bana kıt kaynaklarımı gayet verimli kullanmayı öğretmiş bir bilim dalıdır. okunasıdır, küçümsenmeyesidir.
    3 ...
  44. 100.
  45. " iktisat, saçma sapan bilgiler bütünüdür. çünkü ben böyle yaşamıyorum. "
    3 ...
© 2025 uludağ sözlük