iktisat vs uluslararası ilişkiler

entry14 galeri0
    1.
  1. iki iibf bölümünün karşılaştırılmasıdır.
    1 ...
  2. 2.
  3. 3.
  4. 4.
  5. iktisat fark ata ata alır uluslararası ilişkiler uludağ çeko bölüm başkanımızın deyimiyle ' boş bölümdür '
    3 ...
  6. 5.
  7. iktisat başlı başına bir bilimdir ve ui bununla kıyaslanamaz bile. ui sadece iktisat kümesinin içinde ufak bir yer alır. adı üstünde iktisadi ve idari bilimler fakültesi içerisinde ders olabilir sadece. ama, iktisat zaten o fakülteye ismini vermiştir.
    4 ...
  8. 6.
  9. genel olarak okula bağlı olsada u.i siyaset bilimi ile birlikte okunursa s*ker atar ortağılı.
    0 ...
  10. 7.
  11. üniversiteyi meslek edindirme kursu zannedenlerin "kpss" ve "özel sektör" ekseninde değerlendirme hatasına düştüğü iki bölümdür.

    bu yanlış değerlendirmeden nasibini alan diğer bölümler sosyoloji, kamu yönetimi, felsefe, sanat tarihi, dil edebiyat gibi bölümlerdir.
    bu gibi bölümlerin amacı (iktisatı bir kenara koyuyorum) diplomat, kaymakam ya da müze görevlisi yetiştirmek değil. ne yazık ki öyle zannedildiğinden iki kelimeyi yan yana koyamayan kaymakamlarla, eline kitap almayan dil edebiyat öğrencileri ile, bu kaymakamları mezun verip bu öğrenciler ile dolup taşan, ülkenin sorunlarına çözüm üretemeyen üniversitelerle dolu bu ülke.

    hedefiniz üniversiteden çıkınca iş sahibi olmak değil, üniversiteden mezun olunca "donanımlı" birisi olmak olsun.
    0 ...
  12. 8.
  13. iktisat zaten bulunduğu fakülteye ismini verdiğinden dolayı fakültenin bel kemiğidir, iibf'deki her bölümde en az bir yıl zorunludur. bel kemiği olmasına rağmen diğer bölümlere göre en dar alandır. mesela bir işletme bütün bölümlerin orasından burasından bir şey kaparken, iktisatta yine alan dersleri bir kaç tane de genel kültürü geliştirmeye yönelik ders vardır. uluslararası ilişkilerin de işletme gibi alanı geniştir. uluslararası ilişkilerin içinde uluslararası iktisat,birkaç seçmeli iktisat dersi, siyaset dersleri falan vardır ancak iyi bir üniversitede okunmadıktan sonra bir işe yaramaz. iktisatta ise özel sektörde çalışmak gibi bir istek yoksa nerden mezun olunduğu pek de fark etmez çünkü zaten kpss'ye girersiniz. ayrıca iibf'den mezun olduktan sonra zaten bölüm farkı fazla olmaz birinin işini diğeri de yapabilir.
    3 ...
  14. 9.
  15. düşünmeyi gerektirmeden iktisatın alacağı karşılaşmadır.
    4 ...
  16. 10.
  17. Hangisi ni tercih etsem diye düşündüğüm ve halen cevp bulamadıgım ıkılem.
    0 ...
  18. 11.
  19. uluslar arası ilişkilerin alacağı karşılaşmadır. zira bu bölüm öğrencilerinin önünün çok açık olduğunu düşünüyorum. tabi ki öncelikli olarak hangisinin daha çok ilginizi çektiğine bakmalısınız. hayalinizdeki bölüm meslek vb gibi. benim için makine mühendisliğiydi mesela.
    0 ...
  20. 12.
  21. uluslarası ilişkiler tek başına yeterli bir bölüm değildir. yanında kamu yönetimi ya da yabancı dil okunursa anlam bulur.
    iktisat hakkında bildiğim tek şey giriş dersinden ff aldığım.

    bunun daha makrosu mikrosu var. ben çay koyayım en iyisi.

    dzt: hee aklıma geldi de talep artarsa arz da artar. fiyat düşerse arz edilen miktar azalır.
    böyle sikko bir şey.
    2 ...
  22. 13.
  23. eğer yabancı dil eğitimli bir uluslararası ilişkiler bölümüyse ve istanbul'da ise bu bölüm her türlü iktisat fakültesine fark atar. iktisat onun yanında; makine mühendisliğinin yanındaki orman mühendisliği gibi kalır.
    2 ...
  24. 14.
  25. iktisat sayısal, uluslararası ilişkiler sözel zeka, kabiliyet gerektirir.
    3 ...
© 2025 uludağ sözlük