ee ne iş yapacaksın şimdi? sorusuyla en sık karşılaşan kişidir. bu soruya verdiği cevaplar genelde karşısındakini tatmin etmez.
geleceği büyük ölçüde şansına bağlıdır ömrünün geri kalanında vezir de olabilir rezil de...
üniversite döneminde harcadığı dört (adamına göre beş altı da olabilir tabii) seneye yanan adam.bizzat ben .bunun girebildiği her iş pozisyonuna lise mezunu da girebildiğine göre allah belanı versin iktisat.
türkiye'nin ihtiyacı olan insandır.
uluslararası ilişkiler öğrencisiyim , iktisat değil. ama en azından fakültedaşım oluyor bu arkadaşlar. hem iktisata olan saygım hem de fakültedaş olmam sebebi ile kendilerini savunma hakkını görüyorum kendimde.
bölüm mezunu olup benden bir bok olmuyor diyen adamlar varsa kendi ayıplarıdır. çok açık ve çok net söylüyorum. çünkü iktisat hayattır. para maalesef ki günümüzdeki birçok sosyal, kültürel, politik denklemin en hayati noktasında yer alır. ve bu yüzdendir ki onun da uzmanlık alanları vardır. bankacılık finans, iktisat vb. gibi bölümler birileri o amaçla gitse de bu bölümlere "gideyim kurtulayım" bölümleri değildirler.
ha türkiye gibi bir ülkede bu insanlar küçümsenir. çünkü türkiye'deki her insan her şeyi yapabileceğine inanır. avukat dış politika uzmanı, kişisel gelişim danışmanı terör uzmanı, hayatında koşu bandına çıkmamış kişi spor yorumcusu, matematiğin m sinden anlamayan sosyal bilimci mühendis, biyolojinin b sinden anlamayan sosyolog tıpçı olur.
kimse kimsenin alanına saygı duymaz. zira sanayileşmemiş bir toplumdur türk toplumu ve ihtisaslaşma bu yüzden azdır.
bunun sonucunda da bu başlıkta olduğu gibi saçma sapan yorumlar çıkar ortaya.
her gece barda, eller havada iktisat öğrencilerini elbette bu tanımlamalar, değerlendirmelere dahil etmiyorum.
ama benim gözümde türkiye'nin akademik ve bürokratik personel açısından en fazla ihtiyacı olan insanlarıdır iktisat mezunları.
genellikle iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden, ayrıcalıklı olarak istanbul üniversitesi iktisat fakültesi nden* mezun olan kişilerdir. 'hacı dolar ne olur' sorusuyla karşılaşmaları ve bankacı olmaları kaçınılmazdır*